Η EBRD χρηματοδοτεί την επέκταση της Interorient

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρέχει δάνειο στην Interorient Shipmanagement, εταιρεία διαχείρισης πλοίων που εδρεύει στην Κύπρο, ύψους 11,4 εκατ. δολάρια για την επέκταση του στόλου της εταιρείας.

Η Interorient Shipmanagement σχεδιάζει να αυξήσει τον στόλο που διαχειρίζεται της μέσα από μια σειρά επενδύσεων για την ενίσχυση της ικανότητας της εταιρείας να διευρύνει την πελατειακή της βάση.

Η επένδυση αυτή θα συμβάλει επίσης στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας η οποία θα οδηγήσει επίσης σε υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας στη Λεμεσό, ο Διευθυντής για θέματα μεταφορών της EBRD, Sue Barrett, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την υπογραφή του πρώτου δάνειου στον κλάδο μεταφοράς στην Κύπρο με την Interorient Shipmanagement για την στήριξη της επέκταση των υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων της εταιρείας. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την εμπλοκή της EBRD στον τομέα των μεταφορών στην Κύπρο. Ανυπομονούμε να παρέχουμε περαιτέρω στήριξη για την εμπορευματοποίηση του ναυτιλιακού τομέα της χώρας στο μέλλον».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου EBRD στην Κύπρο, Libor Krkoška, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε την υποστήριξή μας σε μια ισχυρή τοπική εταιρεία όπως η Interorient Shipmanagement. Η ναυτιλία είναι ένα σημαντικό μέρος της κυπριακής οικονομίας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουν στην ανάπτυξή της».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interorient Shipmanagement, Θέμης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε μια σχέση συνεργασίας με την EBRD, που θα διευκολύνει την εφαρμογή των σχεδίων επέκτασής μας. Η παρουσία της EBRD στην Κύπρο και η υποστήριξή της για τοπικές επιχειρήσεις θα συμβάλει σημαντικά στην επανατοποθέτηση της κυπριακής οικονομίας στον παγκόσμιο χάρτη».

Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Κύπρος το 2014 για μια περίοδο που προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το 2020. Η Τράπεζα εγκαταστάθηκε στην Κύπρο για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, μετά από την οικονομική κρίση, με την Τράπεζα να επικεντρώνεται  στις επενδύσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στην υποστήριξη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.

ΠΗΓΗ: ebrd.com

 

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη