Στον αγώνα μείωσης του χάσματος αμοιβών ανδρών-γυναικών

Συνέχεια στις δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών δίνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μετά τη λήξη του προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με δηλώσεις της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου, Μαρίνας Ιωάννου, στο InBusinessNews.

Η κ. Ιωάννου σημείωσε πως 38 λειτουργοί παρακολούθησαν θεωρητική και πρακτική κατάρτιση για την παρακολούθηση των οργανισμών, ενώ καταρτιστήκαν περισσότερα από 200 στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μέλη επαγγελματικών συνδέσμων. Ακόμη στάλθηκε σχετικός οδηγός σε πάνω από 100 συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδέσμους, ενώ έγιναν πάνω από 1000 επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

«Δεν επαναπαυόμαστε αλλά συνεχίζουμε τη δράση μας» δήλωσε η κ. Ιωάννου ενώ πρόσθεσε πως είναι σημαντικό και για τις επιχειρήσεις καθώς τα οφέλη τα οποία έχουν να αποκτήσουν είναι πολλά όπως η αύξηση της παραγωγικότητάς τους και η βελτίωση της εικόνας τους.

Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου το Υπουργείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του Φορέα Πιστοποίησης «Εργοδότη Ισότητας και Καλών Πρακτικών» και μετά το πέρας του σχεδίου με τους εκπαιδευτές που έχουν λάβει τη σχετική κατάρτιση να συνεχίζουν το θεσμό.

Τέλος, το Υπουργείο θα συνεχίσει το θεσμό της ημέρας «Ίσης Αμοιβής» για διαφώτιση των πολιτών σε θέματα αμοιβών και δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας.

Το έργο «Δράσεις για μείωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών» πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2010 – 2015, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη