Ο CFA χαιρετίζει τις θέσεις Γρηγοριάδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Cyprus Fiduciary Association (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών Κύπρου) χαιρετίζει τις δηλώσεις του Άγγελου Γρηγοριάδη, πρόεδρου του CIFA (Cyprus Investment Funds Association) στις 19/11/2015, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του CIFA. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης ανάπτυξης εξειδικευμένων διοικητικών υπηρεσιών προς επενδυτικά ταμεία, ως μέσο περαιτέρω προώθησης και ανάπτυξης του τομέα των συλλογικών επενδύσεων στην Κύπρο.

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Γρηγοριάδης είπε πως η Κύπρος θα πρέπει να προβεί σε αυτές τις ενέργειες που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την αξιοπιστία της ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και να προσελκύσει μεγάλα επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού. Η παροχή εξιδεικευμένων διοικητικών υπηρεσιών προς επενδυτικά ταμεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιλογή των ξένων επενδυτών και ως εκ τούτου η Κύπρος θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές τις για ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών. Ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε πως οι υπηρεσίες αυτές θα προσφέρονται από τις Επιχειρήσεις Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών (ΕΠΔΥ), οι οποίες εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Ο Σύνδεσμός μας χαιρετίζει την αναφορά του κ. Γρηγοριάδη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται από την παρουσία των τριών εποπτικών αρχών για την αδειοδότηση, λειτουργία και εποπτεία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, δεν βοηθά στην ομοιόμορφη εφαρμογή των κανονισμών λειτουργίας τους. Κατά τον κ. Γρηγοριάδη, απαιτείται συντονισμός μεταξύ των τριών εποπτικών αρχών του κλάδου ώστε να κινούνται κοινές οδηγίες όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας και η εποπτεία να γίνεται με τις ίδιες αυστηρές διαδικασίες για όλους.

Από της ιδρύσεώς του, ο Cyprus Fiduciary Association εργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με σκοπό την υιοθέτηση κοινών κανονισμών και υποχρεώσεων για όλες τις ΕΠΔΥ αλλά και για την υιοθέτηση κοινής εποπτικής αρχής. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απο κοινού με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα ενισχύσουν την οικονομία της Κύπρου αλλά και για την ενίσχυση της αξιοπιστίας μας ως διεθνές κέντρο επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο