Ζημιές έναντι κερδών για την Επενδυτική Δήμητρα

Ζημιές ύψους €7,8 εκατ. ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2015 η επενδυτική Δήμητρα έναντι κερδών ύψους €1 εκατ. πέρσι λόγω της επένδυσής της σε τίτλους στο ΧΑΚ και κυρίως από την επένδυση στην Ελληνική Τράπεζα. Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του συγκροτήματος, τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος κατέγραψαν ζημιά ύψους €10,8 εκ. σε σχέση με ζημιά €150 χιλ. πέρσι.

Τα εισοδήματα από μερίσματα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι και ανήλθαν στις €304,6 χιλ. Οι τόκοι εισπρακτέοι και τα άλλα χρηματοδοτικά έσοδα ανήλθαν στο €1,1 εκ. σε σχλεση με €1,7 εκατ. σημειώνοντας πτώση της τάξης του 35%. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των τόκων από καταθέσεις ως επακόλουθο της μείωσης των μετρητών και τραπεζικών καταθέσεων και της πτώσης των επιτοκίων. Τα λειτουργικά έξοδα κατέγραψαν μείωση της τάξης του 2% και ανήλθαν σε €1.1 εκαρ.

Προοπτικές

Όπως αναφέρεται, «η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επηρεάζει σημαντικά τις χρηματαγορές, τον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων και γενικά όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, με την αβεβαιότητα που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία γενικότερα, αναμένεται να επηρεάσουν τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση του συγκροτήματος, σε βαθμό που δε μπορεί να προσδιοριστεί. Το βάθος και η διάρκεια της οικονομικής αυτής κρίσης δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν είναι σε θέση να διατυπώσει ασφαλή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του συγκροτήματος για το έτος 2015, τα οποία θα εξαρτηθούν από την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών στην Κύπρο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και από την πορεία των κτηματαγορών στις χώρες στις οποίες το συγκρότημα έχει επενδύσει σε ακίνητα».

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη