Πτώση 0,5% στο λιανεμπόριο

Πτωτικά κινήθηκε το λιανεμπόριο το πρώτο εννιάμηνο του έτους. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 μειώθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 88,2 μονάδες (βάση 2010=100). Σημειώνεται ότι από το Δείκτη εξαιρούνται τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 1,0% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cystat, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 αυξήθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 88,8 μονάδες.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 3,0% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025
Γιορτή του κυπριακού επιχειρείν...Πλησιάζει η τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Πώς προχωρά η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Ancoria Bank από τον Κώστα Κλεάνθους