Οι τουριστικές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων

Το 2015 σηματοδοτεί τη δεύτερη χρονιά της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα Διαρθρωτικά Ταμεία και ήδη το ενδιαφέρον για συμμετοχή από κυπριακούς οργανισμούς είναι τεράστιο. 

Προγράμματα όπως τα Horizon 2020, COSME, LIFE+, Erasmus+ και Δημιουργική Ευρώπη διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για τη βιομηχανική ανάπτυξη και υπεροχή, την ενέργεια, τον τουρισμό, την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τον οπτικοακουστικό και καλλιτεχνικό τομέα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό. Για την περίοδο 2014-2020, κυπριακές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες με Ευρωπαίους εταίρους και να διεκδικήσουν κονδύλια υπό τη μορφή χορηγιών για εξειδικευμένες ενέργειες αναβάθμισης και καινοτομίας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Στα πλαίσια των πιο πάνω διοργανώνεται το 2ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης στις 2 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία όπου παρουσιάζονται τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα διαρθρωτικά ταμεία για την περίοδο 2014-2020. 

Ο Παναγιώτης Μοίρας, Διευθυντής Συμβουλευτικών υπηρεσιών της PwC Κύπρου, εξηγεί πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις και οργανισμοί παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πρέπει να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν αξιοποιώντας διάφορους τρόπους και λύσεις.  Η παρουσίαση επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους τα διάφορα συγχρηματοδοτούμενα και ανταγωνιστικά προγράμματα μπορούν να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή καθώς οι  τουριστικές επιχειρήσεις και οργανισμοί παραμένουν στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων επιχορήγησης.

Επίσης, η Μαργαρίτα Κυπριανού, Associate στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της PwC Κύπρου, παρουσιάζει και αναδεικνύει τον τρόπο που μπορεί η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία  να αξιοποιήσει τις διάφορες ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στην βιομηχανία αυτή συμπεριλαμβάνονται διάφοροι τομείς όπως η διαφήμιση και το μάρκετινγκ, η αρχιτεκτονική, η βιοτεχνία, ο σχεδιασμός προϊόντων, γραφικών και μόδας, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η φωτογραφία, οι εκδόσεις, τα μουσεία, οι γκαλερί και οι βιβλιοθήκες, η μουσική, το θέαμα και οι εικαστικές τέχνες.

Το συνέδριο απευθύνεται:  Ιδιοκτήτες, Διευθυντές, Οικονομικούς Διευθυντές και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας, Επιχειρηματίες και Ιδιώτες Επενδυτές, Συμβουλευτικούς Οίκους, Λογιστές,  Δικηγόρους - Νομικούς Συμβούλους, Τραπεζικούς Οργανισμούς, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ. 

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου .Χορηγός: PwC Κύπρου. Υποστηρικτής: Unicare. Χορηγοί επικοινωνίας: Το περιοδικό INBusiness και το Inbusinessnews.com. Οργανωτής: IMH.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο