Powered by

NASA: Δωρίζει ανδροειδή σε πανεπιστήμια

Τα ανδροειδή (ρομπότ με ανθρωποειδή εμφάνιση) θεωρείται ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στις μελλοντικές αποστολές στον Άρη- και ως εκ τούτου η NASA δώρισε δύο πρωτότυπα σε δύο πανεπιστήμια για έρευνες πάνω στον τομέα.

Ειδικότερα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ενδιαφέρεται για ανδροειδή επειδή θα είναι σε θέση να βοηθήσουν, ή ακόμα και να αντικαταστήσουν αστροναύτες που εργάζονται σε «ακραία» περιβάλλοντα.

Μοντέλα όπως το R5 θα είναι χρήσιμα σε μελλοντικές αποστολές, είτε ως προπομποί, πραγματοποιώντας εργασίες και αποστολές πριν καταφθάσουν οι άνθρωποι, είτε ως συνεργάτες, δουλεύοντας μαζί με το ανθρώπινο πλήρωμα.

Το R5 σε πρώτη φάση είχε σχεδιαστεί για εργασίες σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές, ωστόσο ο απώτερος στόχος του είναι οι αποστολές στο Βαθύ Διάστημα.

Όπως υπογραμμίζει ο Στιβ Τζούρτσικ, στέλεχος του STMD (Space Technology Mission Directorate) της NASA, η πρόοδος στη ρομποτική είναι κρίσιμης σημασίας για την αποστολή και εξερεύνηση του «Κόκκινου Πλανήτη».

Οι δύο πανεπιστημιακές προτάσεις που επελέγησαν/ εγκρίθηκαν είναι η Robust Autonomy for Extreme Space Environments (ΜΙΤ) και η Accessible Testing on Humanoid Robot-R5 and Evaluation of NASA Administered (ATHENA) Space Robotics Challenge (Northeastern University).

Τα δύο πανεπιστήμια επελέγησαν από μια λίστα που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της DARPA Robotics Challenge. Θα λάβουν χρηματοδότηση 250.000 δολάρια ανά έτος για δύο έτη και θα έχουν πρόσβαση σε στήριξη από τη NASA.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr/euro2day.gr

Δειτε Επισης

Γκούλσμπι (Fed): Πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων
Bitcoin: Tι σημαίνει για την τιμή του η πιθανή δημιουργία εθνικού αποθέματος στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Η επιλογή του Μπέσεντ για το Υπουργείο Οικονομικών δίνει «ανάσα» στις παγκόσμιες αγορές
Banco BPM: Εξετάζει την εξαγορά της από την UniCredit-Στα $11 δις η προσφορά
Τι είναι και γιατί ενδέχεται να αλλάξει το «φρένο χρέους» της Γερμανίας
Bitcoin: Τριήμερη πτώση 6%-Φρέναρε στα $94.000
Fed: Οι προειδοποιήσεις για το χρέος και τον εμπορικό πόλεμο-Τι δείχνει η εξαμηνιαία έκθεση
Ο τρόμος του Τραμπ πάνω από την Ευρώπη-Τι φοβάται τώρα η ΕΚΤ
Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση για τον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο-«Φλερτάρει» με την ύφεση