Ποιες οι προκλήσεις για τις τράπεζες στην Ευρώπη

Η οικονομική κρίση έχει αφήσει τις τράπεζες σε αδύναμες θέσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών τις έχει υποχρεώσει από τις ρυθμιστικές αρχές να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσουν το ρίσκο τους. Το 3ο Cyprus Banking Forum θα αναλύσει τις επιπτώσεις για τις τράπεζες και τους πελάτες τους μετά την οικονομική κρίση, την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Μετά την οικονομική κρίση, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) έχει διορίσει την Ανεξάρτητη Επιτροπή για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Τομέα. Η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, έχει εντολές να διερευνήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός τραπεζικός τομέας και θα προβεί σε συστάσεις προς την ΚΤΚ σχετικά με τους τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της σταθερότητας του τομέα, έτσι ώστε να ωφεληθεί η κυπριακή οικονομία σε μακροπρόθεσμη βάση. Μέλος αυτής της επιτροπής είναι και ο David Green, ένας κορυφαίος διεθνής εμπειρογνώμονας για θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Ο David θα παρευρεθεί στο 3ο Cyprus Banking Forum για να αναλύσει τις προκλήσεις για τις τράπεζες της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσει για τις θέσεις των τραπεζών σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή με τις καινούργιες εξελίξεις. Τα μέτρα που έχουν αναγκαστεί να πάρουν οι τράπεζες έχουν επηρεάσει τις στρατηγικές τους αλλά και τις σχέσεις τους με τους πελάτες. Οι τράπεζες χρειάζονται μια αποτελεσματική στρατηγική για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο David Green είναι Consultant στον τομέα του Financial Regulation στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας ως κεντρικός τραπεζίτης και οικονομικός ρυθμιστής. Είναι Principal της David Green Consulting και συνδέεται με το Bourse Consult and Systemic Policy Partnership. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και στη συνέχεια στον ολοκληρωμένο ρυθμιστή του Ηνωμένου Βασιλείου για την εταιρική αναφορά, το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, και ως σύμβουλος μερικής απασχόλησης στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Ήταν μέλος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Τομέα και έχει συμβουλεύσει κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές στον Καναδά, την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, το Ιράκ, την Κένυα, τη Ζάμπια και τη Ρουάντα. Έχει συγγράψει με τον Sir Howard Davies το «Global Financial Regulation: The Essential Guide» και το «Banking on the Future: The Fall and Rise of Central Banking».

Το φόρουμ θα φέρει σ’ επαφή σημαίνοντα στελέχη του ευρωπαϊκού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, καθώς και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, ώστε ν’ αναλύσουν και να συζητήσουν την πορεία των τραπεζών προς τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κερδοφορία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες της Κύπρου και το μέλλον τους, εξού και το φόρουμ αποτελεί για τα στελέχη του κυπριακού τραπεζικού τομέα μοναδική ευκαιρία για να ενημερωθούν και να συζητήσουν τις νέες τάσεις, να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους και να επωφεληθούν από τις γνώσεις και την εμπειρία των κορυφαίων ειδικών του κλάδου.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Χορηγοί: Cablenet Business, Logicom Solutions, Michael Kyprianou & Co. LLC και PwC Κύπρου. Εταιρικοί Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Eurobank Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, RCB Bank Ltd, USB Bank Plc. Χορηγοί Επικοινωνίας: In Business News, Gold News, Sigmalive και Εκδοτικός Οίκος Δίας. Σε συνεργασία με: Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, Transparency International και CITEA. Υποστηρικτής: Unicare Cleaning Services LTD.

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών