Powered by

Nokia: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση με Alcatel-Lucent

Η φινλανδική Nokia ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου τη διαδικασία δημόσιας ανταλλαγής χρεογράφων της Alcatel-Lucent με μετοχές της εταιρείας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, σε ένα ντιλ που αποτιμάται στα €15,6 δισ.

«Με την συναλλαγή αυτήν, η Nokia προσβλέπει στην δημιουργία ενός ηγέτη της καινοτομίας στην τεχνολογία νέας γενιάς και στις υπηρεσίες για έναν διαδικτυακά συνδεδεμένο κόσμο και να τοποθετήσει την νέα εταιρεία για την δημιουργία των θεμελίων για αδιάκοπη συνδετικότητα ανάμεσα σε ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται» ανέφερε η φινλανδική εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η προσπάθεια της Nokia να δημιουργήσει ένα one stop shop για εταιρείες τηλεπικοινωνίας και παρόχων υπηρεσιών ίντερνετέρχεται καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η κινεζική Huawei Technologies.

Εν τω μεταξύ, η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως θα προχωρήσει σε μια συμμαχία με την Cisco Systems.

Ο CEO της Nokia, Rajeev Suri, δήλωσε σε συνέντευξη του πως η ένωση δυνάμεων της Ericsson με τηνCisco Technologies είναι ένα σημάδι πως η απόφαση του για συγχώνευση με την γαλλική Alcatel ήταν σωστή.

«Η ανακοίνωση αυτή είναι μια επιβεβαίωση της στρατηγικής μας» τόνισε.

Με βάση την Bernstein Research, η νέα εταιρεία θα απασχολεί περίπου 114.000 υπαλλήλους και θα έχει πωλήσεις κοντά στα 26 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πάνε να...φάνε τον Πάουελ-Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Επιβραδύνθηκε, αλλά συνεχίστηκε η μείωση των δημοσιονομικών εσόδων της Κίνας το πρώτο τρίμηνο
Francois Villeroy de Galhau: Χαμηλός ο κίνδυνος πληθωρισμού από τις εντάσεις στο εμπόριο-Κλειστά χαρτιά για τα επιτόκια
Νέα τέλη από ΗΠΑ για πλοία που συνδέονται με την Κίνα-Ποιους αφορά και πότε θα εφαρμοστούν
Αισιόδοξοι για εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς Τραμπ και Μελόνι
Fitch Ratings: Πτωτική αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω δασμών
Οι δασμοί πλήττουν τις εξαγωγές της Ιαπωνίας-Μέτρια άνοδος 3,9% τον Μάρτιο
Νέο ρεκόρ χτυπά ο χρυσός μετά το «καμπανάκι» Πάουελ για τον εμπορικό πόλεμο-Αυξάνεται η ζήτηση
Μήνυμα Παγκόσμιας Τράπεζας σε αναπτυσσόμενες χώρες-Μειώστε τους δασμούς, πλήττεται η παγκόσμια ανάπτυξη
Καμπανάκι κινδύνου από ΠΟΕ για το παγκόσμιο εμπόριο-Προειδοποιεί για μεγαλύτερη ύφεση λόγω δασμών