powered by

Επιτάχυνση του ρυθμού αναδιαρθρώσεων ζητά η Κυβέρνηση

Το μήνυμα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων (ΜΕΔ) αναμένεται να μεταφέρει στους τραπεζίτες την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Συνεργατισμού. Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όπου αναφέρθηκε ότι ο ρυθμός των αναδιαρθρώσεων έχει επιταχυνθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΚΤΚ, τα ΜΕΔ ανήλθαν στις 31 Αυγούστου στα €27,38 δισεκατομμύρια, με τις αναδιαρθρώσεις να φτάνουν σχεδόν τα €14 δισ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, στη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναγνωρίσει μεν πως έχουν αυξηθεί οι αναδιαρθρώσεις, αλλά θα στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός.

«Θα τους τονίσει ότι θα πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερο κόσμο (στις μονάδες αναδιαρθρώσεων) και την ίδια ώρα να επικεντρωθούν στους μεγάλους δανειολήπτες», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να θέσει θέμα κουρέματος των δανείων.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα επιχειρηματικά ΜΕΔ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου στα €13,8 δισ, εκ των οποίων τα €9,21 δισ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τα ΜΕΔ μεγάλων επιχειρήσεων να ανέρχονται σε €4,64 δισ. Την ίδια περίοδο τα συνολικά δάνεια προς νοικοκυριά (στεγαστικά και καταναλωτικά) ανέρχονταν σε €12,73 δισ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλευτές… εκτός τόπου και χρόνου-Θέλουν ΑΤΜ σε κάθε κοινότητα
ΕΚΤ: Κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
TFI Markets: Γιόρτασε 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χρηματοοικονομικό τομέα
Άγγιξε τα €7,53 δισ. το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών-Αυξημένο κατά €169,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο
Οι έντεκα νέες ATM σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές της Κύπρου (χάρτης)
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Σύνδεσμος Τραπεζών: Γενική συνέλευση στην παρουσία του CEO της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η ισχυρή οικονομία χρειάζεται ισχυρή επιχειρηματικότητα-Πρέπει να την τιμούμε(vid)
Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ