Το πάθος και η ομαδικότητα, τα χαρακτηριστικά των ταλέντων

Δυσκολία στην εξεύρεση ταλέντων παρατηρείται στην Κύπρο, όπως τονίστηκε στο panel discussion του 14ου Management & Human Capital Conference.

Η κάθε εταιρεία προσπαθεί με δικούς της τρόπους να εντοπίσει αυτά τα ταλέντα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Όπως τόνισε ο Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σήμερα αυτό που μετρά δεν είναι μόνο οι βαθμολογίες, αλλά και η σωστή διαχείριση καταστάσεων εν μέσω κρίσεων. «Για μας ορισμός ταλέντου δεν είναι μόνο όποιος έχει ψηλή παραγωγικότητα, αλλά αυτός που μπορεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες πίεσης. Εντοπίζουμε τα άτομα με βάσει χαρακτηριστικών που έχουμε, πάθος, team player και άλλα», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PHC Λύσανδρος Ιωάννου, ανέφερε ότι σήμερα δύσκολα εντοπίζεις άτομα που διαθέτουν πάθος για τη δουλειά τους, παρόλο που διαθέτουν τα πτυχία και ίσως και την εμπειρία, ενώ επιπλέον, η εργασιακή κουλτούρα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. 

Σημαντικό για την AKT – Arago Cyprus (Supernova) είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Στυλιανίδης, η εταιρεία πλάθει την τεχνολογία με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει αξία για τους πελάτες της. «Άρα κάθε άνθρωπος στην ομάδα μας πρέπει να είναι μοναδικός. Δεν υπάρχει μια βέλτιστη πρακτική ή μια μαγική λύση ή διαδικασία του κάθε οργανισμού ή κάθε ομάδας. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός», επεσήμανε. Ανέφερε ακόμα, ότι δεν υπάρχει καμία φόρμουλα ή συνταγή, απλώς απαιτείται  απλοποίηση και ευελιξία κι ο ρόλος του HR manager ή του HRO πρέπει να αυξηθεί.  

Για τις δυνατές αξίες που πρέπει να προωθεί μια εταιρεία στο προσωπικό της μίλησε η MR Manager της Interorient Shipmanagement Στέλλα Καζαμία. «Εστιαζόμαστε στο ανθρώπινο δυναμικό, στην κουλτούρα και τη δέσμευση, την αναγνώριση και το φιλικό περιβάλλον για τους υπαλλήλους μας», υπογράμμισε.

Τέλος, ο HR Manager της Medochemie Γιώργος Γιαννικούρης σημείωσε ότι χωρίς τα ταλέντα, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να έχει σήμερα αυτή τη στρατηγική για ανάπτυξη. «Ταλέντο για μας δεν είναι μόνο η ικανότητα και το προσόν, αλλά τα άτομα που έχουν το πάθος και το χαρακτήρα να διαχειρίζονται τις ικανότητές τους. Ταλέντα είναι τα άτομα που υπηρετούν τις αξίες της εταιρείας μας, που έχουν επαγγελματισμό και αφοσίωση για τον ασθενή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών