Powered by

Η Volkswagen ρίχνει τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη

Η ανάπτυξη της αγοράς ευρωπαϊκού αυτοκινήτου επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο του 2015, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), καθώς το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen έπληξε τις πωλήσεις.

Οι εγγραφές επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά μόλις 2,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014, παρουσιάζοντας σημαντική επιβράδυνση στην αύξηση των εγγραφών σε σχέση με την αύξηση στις εγγραφές κατά 9,8% τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά 1,1 εκατομμύριο νέα αυτοκίνητα εγγράφηκαν σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο.

Οι παραδόσεις αυτοκινήτων του ομίλου Volkswagen μειώθηκαν κατά 0,5% τον Οκτώβριο του 2015, αλλά ο Γερμανός κατασκευαστής παραμένει στην πρωτιά της ΕΕ με μερίδιο αγοράς 25,1%.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων μάρκας VW μειώθηκαν παγκόσμια κατά 5,3% τον Οκτώβριο, καθώς τερματίστηκε η παράδοση ορισμένων μοντέλων ντίζελ για τα οποία διαπιστώθηκε παραβίαση των προτύπων ρύπανσης.

 "Η ζήτηση για νέα επιβατικά οχήματα επιβραδύνθηκε σε όλες τις μεγάλες αγορές", αναφέρει η ACEA.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε κατά 1,1% τον Οκτώβριο. Άλλες αγορές συνέχισαν να αυξάνονται, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό, τι τους τελευταίους μήνες.

Οι εγγραφές οχημάτων στη γερμανική αγορά αυξήθηκαν κατά 1,1%, στη Γαλλία κατά 1,0%, στην Ιταλία κατά 8,6% και στην Ισπανία κατά 5,2%. Παρά την επιβράδυνση στην αύξηση των εγγραφών τον Οκτώβριο, τα στοιχεία εξακολουθούν να καταδεικνύουν μια ανοδική τάση της αγοράς αυτοκινήτων για 26ο συνεχόμενο μήνα, αναφέρει η ACEA.

Ωστόσο, για τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους, οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 8,2%, που μεταφράζεται σε 11,5 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν Ισπανία, με αύξηση στις εγγραφές κατά 20,5% και η Ιταλία κατά 14,7% υψηλότερο, με τις δύο χώρες “να επωφελούνται από την οικονομική ανάκαμψη και τη σχετικά χαμηλή βάση συγκρίσεις" που είχαν πέρσι.

Οι εγγραφές στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 6,4% κατά τους 10 μήνες μέχρι τον Οκτώβριο, της Γαλλίας κατά 5,7% και της Γερμανίας, κατά 5,1%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός