Διαγωνισμός – πρόκληση για φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

Η EY Κύπρου διοργανώνει διαγωνισμό – πρόκληση ανάμεσα σε φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (European University Cyprus) με θέμα την ανάλυση της οικονομικής κατάστασης και των επιχειρηματικών κινδύνων και ευκαιριών που αντιμετωπίζει μια εταιρεία, στη βάση υποθετικών σεναρίων. Το βραβείο για τους φοιτητές που θα συμμετέχουν στην πρόκληση θα είναι η επ’ αμοιβή εργοδότηση στην ΕΥ Κύπρου για ένα μήνα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.

Η EY θα θέσει τα δεδομένα και την πρόκληση στους φοιτητές οι οποίοι θα χωριστούν σε ομάδες των τριών ατόμων. Στη συνέχεια καλούνται να εντοπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη βάση ιστορικής ανάλυσης αλλά και της παρούσας κατάστασης της, τους πιθανούς κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Στην ανάλυσή τους αναμένεται να περιλάβουν και τη δυναμική της εταιρείας σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Κατά τη διάρκεια του ενός περίπου μήνα που θα διαρκέσει ο διαγωνισμός, οι ομάδες θα βρίσκονται υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη της διευθύντριας του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, Ολένα Λισιάνα.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θα αξιολογήσει τους φοιτητές στη βάση της ορθότητας των εργασιών στο πλαίσιο των μαθημάτων τους και θα δώσει σχετική βαθμολογία στην κάθε εργασία.

Επιτροπή της ΕΥ θα αξιολογήσει τις εργασίες ξεχωριστά, θα τις βαθμολογήσει και θα επιλέξει την καλύτερη ομάδα στη βάση της παρουσίασης, της καινοτομίας και της ορθότητάς της. Η καλύτερη ομάδα θα επιβραβευθεί με επ’ αμοιβή εργασία στην ΕΥ Κύπρου υπό το καθεστώς της άσκησης.

Η καλύτερη ομάδα θα ανακοινωθεί από εκπρόσωπο της EY Κύπρου κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης των διαγωνιζομένων φοιτητών τον ερχόμενο Ιούνιο.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών