Powered by

Μοχλός ανάπτυξης της Γερμανίας η εγχώρια κατανάλωση

H εγχώρια κατανάλωση είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, επισημαίνει η γερμανική κεντρική τράπεζα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για το γ’ τρίμηνο του 2015.

Η Bundesbank διαπιστώνει ότι η ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου (0,3%) εδράστηκε κυρίως στην εγχώρια κατανάλωση, καθώς επενδύσεις και εξαγωγές απέτυχαν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, η γερμανική τράπεζα σημειώνει ότι η καταναλωτική ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, λόγω και της μαζικής εισροής μεταναστών. Θετικές εξελίξεις προμηνύονται και στον κλάδο των κατασκευών.

Αντίθετα, τα έσοδα από το εμπόριο καταγράφουν επιβράδυνση, λόγω της έκθεσης στις αναδυόμενες αγορές. Ενδεικτικά, το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, οι γερμανικές εξαγωγές στην Κίνα υποχώρησαν κατά 7,25%. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο
Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες