powered by

Σχέσεις Κύπρου-Κίνας σε σεμινάριο του ΚΕΒΕ

"Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει τον στρατηγικό εταίρο της Κίνας  στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου του Κινέζου Προέδρου «Μία ζώνη, ένας δρόμος», ένα επενδυτικό πρόγραμμα οικονομικής διπλωματίας αρκετών δισεκατομμυρίων που θα ενώνει την Ασία με την Ευρώπη". Αυτά μεταξύ άλλων είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, στο σύντομο χαιρετισμό του στο Σεμινάριο «Μία ζώνη, ένας δρόμος» που διοργάνωσαν το ΚΕΒΕ και ο Κύπρο – Κινέζικος Επιχειρηματικός Σύνδεσμος στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, είπε ότι το ΚΕΒΕ είναι ο πρώτος οργανισμός που διοργάνωσε επιχειρηματικές αποστολές και σεμινάρια στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και στο Χόνγκ – Κόνγκ με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως πύλη προς την Ευρώπη και ως το ιδανικότερο μέρος για έδρα κινέζικων εταιρειών με διεθνείς δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χριστοδουλίδης, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας. Ακόμα, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Κύπρου λέγοντας ότι η Κύπρος ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει ελκυστικά προνόμια και ευκαιρίες στις κινέζικες εταιρείες που επιθυμούν να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές τους στην Κύπρο.

Ο Πρέσβης της Κίνας κ. Liu Xinsheng ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατηγική ανάμεσα στις 2 χώρες για προώθηση των επαφών και των σχέσεων τους σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κύπρο- Κινέζικου Συνδέσμου Πανίκος Καουρής τόνισε ότι πρέπει να ενωθεί η Κίνα με την Ευρώπη και την Νότια Αφρική, σε επίπεδο Οικονομικό, Πολιτικό και Πολιτιστικό. Θα πρέπει ανάφερε να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου αυτού στόχου της Κίνας.

Το σεμινάριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού το παρακολούθησαν γύρω στους 110 σύνεδρους.

Δειτε Επισης

Sunwing Sandy Bay Resort: Ανακαίνιση αξίας 30 εκατ. για το ξενοδοχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Θάνος Μιχαηλίδης: Ο θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό και η πιθανή πρόκληση από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν
Άλμα 25,5% στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο-Ανοδικά κινήθηκε το τετράμηνο
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
PharmAdvance: Ένα νέο ψηφιακό άλμα από τον Όμιλο Παπαέλληνας
17α IN Business Awards: Όσα δηλώσαν οι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας(vid)
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία
Η κυπριακή startup ομάδα «pHera» παρουσιάζει την ιδέα της σε Ευρωπαίους επενδυτές στο Beyond Demo Day
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Στρατηγική συνεργασία Ellinas Finance και CIM: Ενισχύοντας τη νέα γενιά με υποτροφία MBA