Powered by

Σε εφαρμογή το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων εντός 2016

Τον Ιούνιο του 2016 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα Κέντρο, το οποίο θα είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις, με στόχο να προωθείται η επιχειρηματικότητα.

Όπως είπε, η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Δεκεμβρίου και με το νέο χρόνο θα μπουν στη φάση ενοικίασης κτιρίων, εκπαίδευσης του προσωπικού και αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει διασύνδεση με όλα τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες για διευκόλυνση των επιχειρηματιών, προσθέτοντας ότι το κέντρο θα λειτουργήσει στη Λευκωσία και η δαπάνη για τη λειτουργία του θα προέλθει από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ.

“Είναι ένα τομέας από τους πιο κύριους στην κυπριακή οικονομία η ανάγκη νέων επενδύσεων και νέων επιχειρήσεων. Πετυχημένες επιχειρήσεις σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει μείωση της ανεργίας, αύξηση των εσόδων του κράτους, πιθανή μείωση φόρων. Ο προγραμματισμός είναι τέτοιος με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, τα οποία καταλήγουν στη δημιουργία του Κέντρου στα μέσα του 2016. Ήδη είμαστε στην ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία ολοκληρώνεται στις 23 Δεκεμβρίου. Μπαίνουμε στη φάση για ενοικιάσεις κτιρίων, με το νέο χρόνο εκπαίδευσης προσωπικού, αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, με κυρίαρχο στόχο τη σύνδεση του κέντρου αυτού με όλες τις υπηρεσίες του κράτους, που απαιτούνται όσον αφορά τις επιχειρήσεις να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016”, είπε ο κ. Ζαχαρίου.

Είπε ακόμα ότι “θα εκπαιδευτεί προσωπικό, ούτως ώστε να υπάρχει μια νοοτροπία και κουλτούρα εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, θα υπάρχει διασύνδεση με όλα τα Υπουργεία και όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών μας”, για να προσθέσει ότι “παράλληλα τρέχει μια άλλη διαδικασία εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τη δημιουργία ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα τρέξουν μεγάλες στρατηγικές αναπτύξεις η δε νομοθεσία, η οποία θα διέπει αυτές τις Επιτροπές, θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές του 2016, ώστε να χτυπούμε σε δύο στόχους”.

“Η μια είναι η επιχειρηματικότητα στην Κύπρο και η βοήθεια της και η άλλη η διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων με τις συγκεκριμένες επιτροπές, οι οποίες θα λειτουργήσουν παράλληλα και θα έχουν αλληλοκάλυψη μαζί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας”, είπε.

Ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι “ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή και θα το αντιμετωπίσουμε με τη δημιουργία του κέντρου είναι οι πολύπλοκες διαδικασίες, που έχουμε στη δημοσία υπηρεσία”, σημειώνοντας ότι “γι` αυτό γίνεται προσπάθεια απλούστευσης υπηρεσιών”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “προσπαθούμε, ένα κράτος, το οποίο στήθηκε λάθος από το 1960, με διάφορα βαρίδια να το διευκολύνουμε”, συμπληρώνοντας ότι “μπορεί το `60 που στήθηκε και παίρνοντας το αγγλικό σύστημα να ήταν πολύ πιο απλοποιημένο από ό,τι είναι σήμερα, αλλά το αγγλικό σύστημα σήμερα έχει εκσυγχρονιστεί από το `60 μέχρι σήμερα δέκα φορές και το δικός μας απλώς έχει πάει προς τα πίσω”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας