Powered by

Τέσσερις μνηστήρες για την εξαγορά της Finansbank

Επιβεβαιώνει με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters ότι τουλάχιστον τέσσερις είναι οι «μνηστήρες» για την θυγατρικής της Εθνικής, την τουρκική Finansbank.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο πρόκειται για την Qatar National Bank (από το Κατάρ), τις τουρκικές Garanti Bank και Fibabanka και έναν κινεζικό τραπεζικό όμιλο, η επωνυμία του οποίου δεν κατονομάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα (στην οποία ανήκει η Finansbank) είναι υποχρεωμένη, βάσει των κανόνων για την αναδιάρθρωσή της, να προχωρήσει σε πώληση του 40% της Finansbank, ενώ η διοίκησή της έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν την QNB να έχει καταθέσει προσφορά ύψους τριών δισ. ευρώ.

«Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν προχωρήσει σε κατάθεση προσφορών. Η ΕΤΕ επιθυμεί, όμως, να υπάρξει κατάθεση ξεκάθαρων προσφορών, ούτως ώστε να τις κρίνει», υποστήριξε μία από τις πηγές του Reuters, προσθέτοντας ότι η Qatar National Bank, μάλλον, διαθέτει προβάδισμα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι σύμβουλοι της πώλησης έχουν αναλάβει οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

ΠΗΓΗ: Hμερησία

Δειτε Επισης

Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών