Prof. Malcolm McDonald: Ο ορισμός της επαγγελματικής ηγεσίας

Η σωστή, επαγγελματική συμπεριφορά είναι απαραίτητο συστατικό στις επιχειρήσεις σήμερα. Αυτό τουλάχιστον τονίζει ο διεθνώς αναγνωρισμένος καθηγητής του Marketing Malcolm McDonald (MA (Oxon), MSc, PhD, DLitt, DSc). 

Ο καθηγητής θα είναι εκπαιδευτής στο Strategic Marketing Course, που θα πραγματοποιηθεί στις 4&5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Executive Leadership Programme. Το πρόγραμμα διοργανώνουν το περιοδικό IN Business και το Cyprus Institute of Marketing.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι CEOs είναι πώς να πετύχουν κερδοφόρα ανάπτυξη. Για να γίνει αυτό, απαιτούνται πολύ καλά συστατικά, που θα δημιουργήσουν μια μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Malcolm McDonald, 130 επιστημονικές μελέτες, κατά τα τελευταία 30 χρόνια, συμφωνούν ότι στην επιτυχία αυτή συμβάλλουν κατά σειρά σπουδαιότητας τα πιο κάτω: 
-    Βαθιά κατανόηση των αγορών στις οποίες ανταγωνιζόμαστε.
-    Καθορισμός των αγορών, δίνοντας έμφαση στο τι πραγματικά έχει ανάγκη ο πελάτης αντί απλώς στο προϊόν. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο κόσμος σήμερα είναι γεμάτος από εξαιρετικά προϊόντα. 
-    Το πλεονέκτημα που προσφέρουν στους πελάτες οι προσφορές, που παρέχονται τόσο σε ποσότητα όσο και σε καλύτερες τιμές. 

«Η επαγγελματική συμπεριφορά από κάθε άποψη είναι απαραίτητη σήμερα», υπογραμμίζει. Όπως λέει, «οι καλύτεροι ηγέτες υπήρξαν πάντοτε οι άνδρες και οι γυναίκες με υψηλή συναισθηματικότητα, που παρακινούσαν τον κόσμο να τους ακολουθήσει επειδή το θέλει πραγματικά και όχι επειδή εκείνοι είναι “τα αφεντικά”», επισημαίνει. 

Ο Professor Malcolm McDonald είναι ο συγγραφέας του best seller «Marketing Plans; how to prepare them; how to use them». Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στην 8η έκδοση και έχει πωλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες. Αποτελεί τη «Βίβλο» για τα διευθυντικά στελέχη σε όλους τους τύπους εταιρειών. Δείχνει και αναλύει λεπτομερώς γιατί πρέπει να επιλέγονται και να ξεχωρίζουν οι δικές μας προσφορές έναντι των ανταγωνιστών. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
•    Διοργανωτής: Περιοδικό IN Business
•    Συνδιοργανωτής: Cyprus Institute of Marketing
•    Συντονισμός: ΙΜΗ
•    Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΑνΑΔ
•    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, email: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Ολόκληρη η συνέντευξη του Professor Malcolm McDonald παρουσιάζεται στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού IN Business.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν