Powered by

Toν Μάρτιο αρχίζουν πτήσεις Πάφος - Σαγκάη

Συμφωνία με την εταιρεία κολοσσό από την Κίνα, με έδρα τη Σαγκάη, Zhongjia Chenfei General Aviation LTD, έχει υπογράψει η παφίτικη εταιρεία New Anesis Travel &Tours LTD. Βάσει της συμφωνίας δρομολογείται το Μάρτιο του 2016 η απευθείας πτήση από τη Σαγκάη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου τα πρώτα γκρουπ με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, καθώς και συνεργείο κινεζικής τηλεόρασης θα έρθουν στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα του 2015.

Υπολογίζεται, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι εντός του 2016 θα επισκεφτούν την Κύπρο σε διάστημα ενός χρόνου περί τις 400 χιλιάδες Κινέζοι επισκέπτες.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία υπογράφτηκε και επισημοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ σήμερα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της κατά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και εκπροσώπων της παφίτικης εταιρείας.

Στο μεταξύ, την Κίνα επισκέφτηκε πρόσφατα και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του ΕΒΕ από την Κίνα ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες για επενδύσεις από κινέζικες εταιρίες στην Πάφο. 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου  συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου στην Πάφο, την εγκατάσταση κινεζικών εταιριών και τη δραστηριοποίηση φαρμακοβιομηχανιών.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα καθώς – όπως είπε- ταξιδεύουν κάθε χρόνο περίπου 117 εκατομμύρια Κινέζοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Χρυσήλιος Πελεκάνος: Τι έρχεται να κάνει η Drone Destination στην Κύπρο και ο στόχος για απευθείας πτήσεις με Ινδία
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Πετρολίνα: Πού βρίσκεται η εξαγορά της ExxonMobil Cyprus, τα κέρδη για το 2024 και η διανομή μερίσματος
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»