Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού από τη Handy’s Security

Πριν μερικές δεκαετίες ένα σύστημα συναγερμού ήταν επαρκές για την ασφάλεια μιας οικίας ή επιχείρησης. Σήμερα ένα σύστημα συναγερμού δεν θεωρείται ολοκληρωμένο χωρίς σύνδεση σε ένα κέντρο λήψεως και διαχείρισης σημάτων. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή η Handy’s Security Systems παρουσιάζει στην αγορά τελευταίας τεχνολογίας 24ώρο Κέντρο Λήψης Σημάτων για άμεση ανταπόκριση σε επείγοντα περιστατικά, το οποίο μπορεί να συνδεθεί όλα τα συστήματα συναγερμού ή προστασίας από οποιονδήποτε παροχέα. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι δυνατότητες του κεντρικού σταθμού συμπεριλαμβάνουν τη λήψη και ανταπόκριση σε σήματα:

―    διάρρηξης ιδιοκτησίας ή χρηματοκιβωτίου,
―    φωτιάς, 
―    προσωπικής απειλής, 
―    ιατρικής παρέμβασης,  
―    παραβίασης ή βλάβης του συστήματος, 
―    ανίχνευσης αύξησης ή πτώσης της θερμοκρασίας του χώρου, των επιπέδων υγρασίας ή της πίεσης και της διαρροής νερού ή γκαζιού, 
―    ελέγχου πρόσβασης,  κτλ. 

Σημειώνεται ότι "στην περίπτωση λήψης σήματος στο 24ώρο σταθμό, οι χειριστές του σταθμού καλούν άμεσα στο χώρο για να επιβεβαιώσουν ότι ο συναγερμός δεν προήλθε από λάθος χειρισμό του πελάτη. Στην αντίθετή περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ανάγκη για παρέμβαση  ή που δεν ανταποκριθεί ο ιδιοκτήτης στο τηλεφώνημα,  ειδοποιείται από τον κεντρικό σταθμό η αντίστοιχη υπηρεσία ή πρόσωπο «άμεσης δράσης» (π.χ. αστυνομία, πυροσβεστική, θεράπων γιατρός, κοκ) καθώς και άλλα τηλέφωνα ανάγκης που συνδρομητής έχει δώσει.  Ειδικότερα, στην περίπτωση των ασθενών ή των ηλικιωμένων, η δυνατότητα να παρεμβαίνει κανείς άμεσα παρέχοντας την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια μπορεί να αποτρέψει τη φυσική και ψυχολογική επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς, που έπεται της αναμονής και είναι συχνά ανεπανόρθωτη".

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι "ο υπερσύγχρονος 24ώρος κεντρικός σταθμός είναι άρτια σχεδιασμένος και κατασκευασμένος, τόσο για να πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται για ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων όσο και για την απρόσκοπτη και αδιάκοπη λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη διευκόλυνση της άσκησης καθηκόντων του προσωπικού. Το κτήριο διαθέτει όλα τα απαιτούμενα συστήματα ασφαλείας και τις μηχανολογικές, ηλεκτρονικές, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις για την 24ωρη λειτουργία του (εξασφαλίζονται με χρήση συστήματος αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρισμού (UPS), ηλεκτρογεννήτρια και ανεξάρτητους συσσωρευτές μεγάλης χωρητικότητας) ενώ η είσοδος στο 24ώρο Κέντρο Λήψης Σημάτων απαγορεύεται σε μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό και ο χώρος προστατεύεται από συστήματα ασφαλείας, ελέγχου πρόσβασης και από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Handy’s Security Systems, κ. Άντυς Σοφρωνίου. αναφέρει σχετικά: «Ανέκαθεν, προτεραιότητα μας ήταν η παροχή προστασίας και αίσθησης ασφάλειας προς στους πελάτες μας. Συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, εκμεταλλευτήκαμε άριστα τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν τα συστήματα συναγερμού παρέχοντας υπηρεσίες ασφαλείας υψηλού επιπέδου, προς όφελος του συνδρομητή. Η νέα υπηρεσία αποτελεί μέρος της δυναμικής και πολύπλευρης εξέλιξης της Handy’s  Security Systems, η οποία στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης της επενδύει ώστε να καταστεί ο παροχέας πρώτης επιλογής».

Δειτε Επισης

Στο μεγάλο δίκτυο του Propeller Club ΗΠΑ και επίσημα η Κύπρος-Στόχος η ενίσχυση της ναυτιλιακής συνεργασίας
Ιάκωβος Γαλανός: Αναγκαία τα ESG στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη
Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησαν Αννίτα Δημητρίου-Ένωση Πλοιοκτητών
Η αποτίμηση των πολιτών για το ΓεΣΥ πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του-Αποκαλυπτικά ευρήματα
Πώς θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ΓεΣΥ
Γιώργος Παμπορίδης: Τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο
Robert Yates: Αυτές είναι οι βέλτιστες πρακτικές για επιτυχημένα εθνικά συστήματα υγείας
Δρ. Χρ. Πέτρου: Το ΓεΣΥ σήμερα και οι μεγάλες προκλήσεις-Eναρκτήρια ομιλία στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Μιχάλης Δαμιανός: Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις αναβαθμίζουν τον τομέα της υγείας
Ο Σύνδεσμος Κοιλιοκάκης Κύπρου τιμά τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Κοιλιοκάκη