Powered by

Mεγάλη ρευστότητα για τους κολοσσούς της τεχνολογίας

Το προηγούμενο τρίμηνο οι τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί, Amazon.com, Google και Microsoft έκαναν εκτιμήσεις για μεγάλα κέρδη, υπογραμμίζοντας την απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες computing με παραδοσιακά μέσα και της νέας γενιάς εταιρειών που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία cloud.

Μαζί, οι τρεις εταιρείες συνεισφέρουν πάνω από 90 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίηση της εν λόγω αγοράς.

Χάρη στον συνδυασμό των υπηρεσιών αυτών των εταιρειών (το λογισμικό της Microsoft, το ηλεκτρονικό εμπόριο της Amazon και τους αλγόριθμους για διαφήμιση και searching της Google), το κοινό μπορεί να λαμβάνει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών με χαμηλό κόστος. Σε αντίθεση, σημειώνει το bloomberg, με κολοσσούς όπως η IBM, η Hewlett-Packard, η EMC και η Oracle, οι οποίες αντιμετωπίζουν χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μειώσεις κερδών εξαιτίας των operators που χρησιμοποιούν την τεχνολογία cloud.

Πιο συγκεκριμένα, η Amazon ανακοίνωσε πωλήσεις που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οδηγός της ανόδου είναι το τμήμα Amazon Web Services που σημείωσε ανάπτυξη 78% σε έναν χρόνο με τις πωλήσεις στα 2,09 δισ. δολάρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει κέρδη, εκεί που οι αναλυτές ανέμεναν ζημία.

Η Microsoft, ανακοίνωσε επίσης κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Τα έσοδα του τομέα που αποκαλείται "intelligent cloud" ανήλθαν σε 5,89 δισ. δολ., έναντι εκτίμησης για 5,72 δισ..

Ταυτόχρονα η Google ανακοίνωσε επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 5,1 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, στην IBM, το μέλλον δεν φαίνεται και τόσο λαμπρό. Η μετοχή έπεσε σε χαμηλό πενταετίας μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της εταιρείας για τα κέρδη.

Η EMC, η οποία συγχωνεύτηκε με τη Dell, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που αντιστοιχούν στα χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων των αναλυτών, εν μέσω της επιβράδυνσης της ζήτησης για συσκευές αποθήκευσης. Η Hewlett-Packard συνήψε πρόσφατα συνεργασία με την Foxconn Technology Group της Ταϊπέι με στόχο να παράγει χαμηλού κόστους servers tγια να πωλούνται σε παρόχους όπως η Google, ενώ ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2016 θα κλείσει το τμήμα public cloud service.

Ακόμα και η Oracle, γνωστή για τα σταθερά μεγέθη που διατήρησε ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς οι πωλήσεις του νέου της software και hardware σημειώνουν πτώση.
Πάντως, ο CEO της Google, Sundar Picha, προφητεύει ότι στο κάποια στιγμή στο μέλλον «κάθε επιχείρηση θα καταφύγει στη τεχνολογία cloud».

ΠΗΓΗ: Newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός