Powered by

Νέα μείωση των επιτοκίων στην Κίνα

Σε νέα μείωση των επιτοκίων, την έκτη κατά σειρά για φέτος, προχώρησε η Κίνα, στην προσπάθεια του Πεκίνου να συγκρατήσει την επιβράδυνση που εμφανίζει η οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBC) ανακοίνωσε πως το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους μειώνεται από το Σάββατο στο 4,35% από 4,6% προηγουμένως.

Επίσης, αποφάσισε να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%, ενώ μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης και τον ελάχιστο συντελεστής αποθεματικών για τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, στο 17,5%.

Η περαιτέρω νομισματική χαλάρωση δείχνει την προσπάθεια που καταβάλει το Πεκίνο από τις αρχές του έτους να πετύχει τον στόχο για ανάπτυξη στα επίπεδα του 7% το 2015. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν έδειξαν ότι η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους επενδυτές, καθώς διακρίνουν προοπτικές διατήρησης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για μία χώρα η οποία αποτελεί "ατμομηχανή" της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτή τη στιγμή ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 3% στις 10.812 μονάδες, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,57% στις 6.476 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 2,78% στις 4.936 μονάδες.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός