Powered by

Ψάχνει νέο σπίτι η HSBC

Σε σοβαρή εναλλακτική έναντι του Χονγκ Κονγκ ως πιθανή έδρα της HSBC εξελίσσονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης με βάση τα περιουσιακά στοιχεία εξετάζει την πιθανότητα να μεταφερθεί εκτός Βρετανίας.

Σύμφωνα με το CNBC, η HSBC έδωσε σχετική προειδοποίηση στους Βρετανούς πολιτικούς τον Απρίλιο, ανακοινώνοντας μία έκθεση με θέμα το αν θα φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο δύο εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές. Οι μέτοχοι χαιρέτισαν την έκθεση, η οποία οδηγήθηκε από την ανησυχία σχετικά με την υπερβολική φορολογία και τους κανονισμούς.

Καθώς η HSBC θεωρεί ότι το Υπουργείο Οικονομικών και οι ρυθμιστές είναι «εχθρικοί», το Χονγκ Κονγκ θεωρείται ο πιθανότερος προορισμός σε περίπτωση που αποφασίσει να μεταφερθεί, αφού η τράπεζα είχε εκεί την έδρα της για παραπάνω από 100 χρόνια. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία.

Ωστόσο, η αυξανόμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο η τράπεζα να καταλήξει υπό κινεζικό έλεγχο οδήγησε τους συμβούλους της HSBC να προτείνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού είναι μία από τις ελάχιστες χώρες με αρκετά μεγάλη οικονομία ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει την τράπεζα με το μεγάλο της μέγεθος.

Η HSBC έχει στην κατοχή της περιουσιακά στοιχεία αξίας 2,6 τρισ. δολαρίων, γεγονός που της προσδίδει μέγεθος τόσο μεγάλο όσο της βρετανικής οικονομίας, όπως σχολιάζει το διεθνές δίκτυο.

Επιπλέον, οι τραπεζίτες θεωρούν πως ο αμερικανικός δημοσιονομικός κανονισμός εξυπηρετεί καλύτερα τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός