powered by

Χ. Γεωργιάδης: Για σκοπούς ανανέωσης η παύση μελών Σ.Κ.Τ.

Συνήθης πρακτική ανανέωσης συμβουλίων χρηματοοικονομικών οργανισμών αποτελεί η παύση δύο μελών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Κ.Τ.) σύμφωνα με τον Υπουργός Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Υπουργός Οικονομικών έπαυσε δύο μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Κ.Τ.) Γιώργο Στροβολίδη και Δημήτρη Θεοδότου και ταυτόχρονα παραιτήθηκε ο Αθανάσιος Σταύρου.

Ερωτηθείς αν η παύση δύο μελών της Επιτροπείας της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας είναι μήνυμα δυσαρέσκειας της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε «όχι, και ούτε καν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη ‘παύθηκαν’. «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη συλλογική πρόοδο της Συνεργατικής Τράπεζας. Έχουν γίνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, είναι και στις ευθύνες και στα δικαιώματα της Κυβέρνησης ως μετόχου, να αξιολογεί τις επιδόσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μια ανανέωση του», σημείωσε.

Όπως ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων από το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρήθηκε πως θα μπορούσε να γίνει μια μερική ανανέωση στη σύνθεση του, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλους τους ανάλογους χρηματοπιστωτικού οργανισμούς 

«Συνεπώς δεν τίθεται κάποιο ζήτημα είτε δυσαρέσκειας είτε προβλήματος ούτε όμως σημαίνει πως ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή μέλος του θα υπηρετεί επ’ αόριστον. Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης και της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης της λειτουργίας κρίθηκε σκόπιμο πως πρέπει να υπάρξει μια μερική ανανέωση και θα ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία ορισμού νέων μελών η οποία, εκτός από την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα και επικύρωση από τη Βουλή», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 301.056 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών