Powered by

Ψηφίστηκε νομοσχέδιο που ρυθμίζει το θεσμό της χρηματοδοτικής μίσθωσης

Νομοσχέδια που αφορούν την περαιτέρω προώθηση της κυπριακής οικονομίας ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

«Το πρώτο νομοσχέδιο ρυθμίζει το θεσμό της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που είναι ένας θεσμός που ουσιαστικά απουσίαζε από την κυπριακή οικονομία, και με την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου, που θα καθορίζει το πλαίσιο, συμπληρώνεται ένα κενό και θα προσφέρονται νέες ευκαιρίες σε ένα αριθμό τομέων της οικονομίας μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα και θα ήθελα να καλέσω τη Βουλή να το εντάξει στις προτεραιότητες της», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι πρόκειται για κάτι που θα διευκολύνει οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας. 
Αναφερόμενος στο δεύτερο νομοσχέδιο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «αφορά το καινούριο πλαίσιο ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ασφαλειών. Είναι εναρμονιστικό ως προς τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία Solvency II.

«Θεωρούμε τον τομέα των ασφαλειών ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για την οικονομία μας με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και, χωρίς αμφιβολία, η θέσπιση αυτού του νέου πολύ πιο λεπτομερούς και αξιόπιστου πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας θα συμβάλει», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου
Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο