Για φυσικό αέριο συζήτησαν Αίγυπτος και ΕΝΙ

Τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να καταστούν οι αιγυπτιακές εγκαταστάσεις μεταφορά και εξαγωγής διαθέσιμες και για γειτονικές ανακαλύψεις, συζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλζι, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “The Cairo Post”, o κ. Ντεσκάλζι συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Πρόεδρο Αλ-Σίσι στο Κάιρο και συζήτησαν τις δραστηριότητες της εταιρείας στην χώρα.

Ο κ. Ντεσκάλζι παρουσίασε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος Ζορ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη αιγυπτιακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους να επιταχύνουν την έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Ζορ.

Η ΕΝΙ έχει παρουσία στην Αίγυπτο από το 1954 μέσω της θυγατρικής της IEOC, μια εταιρεία η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Abu Maadi το 1967. Η ΕΝΙ είναι ο κύριος παραγωγός υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο, με μια ημερήσια παραγωγή 190.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ετοιμάζει mega deals η Eni-Με ποιον συνομιλεί για συμφωνία 12 δις ευρώ
Πτώση άνω του 2% στις τιμές πετρελαίου εν μέσω αισιοδοξίας για πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Goldman Sachs: Ο Τραμπ προτιμά το πετρέλαιο στα 40-50 δολάρια το βαρέλι
Γ. Παπαναστασίου: Κομισιόν και κράτη-μέλη Ε.Ε. να συνεργαστούν για προστασία GSI από παρεμβάσεις
Πετρέλαιο: Άλμα 3% στις τιμές λόγω αποκλιμάκωσης δασμών και CPI στις ΗΠΑ
Σε εξέλιξη η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ
Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση οι τροποποιητικοί κανονισμοί για το υγραέριο
ΑΔΜΗΕ-Terna: Μνημόνιο συνεργασίας για τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας
Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»