powered by

Φόρος ακινήτων: Έκπτωση μέχρι τον Δεκέμβριο, πρόστιμο τον Ιανουάριο

Όλες οι φορολογίες ακίνητης ιδιοκτησίας για το έτος 2015 έχουν αποσταλεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας. Οι πολίτες θα τυγχάνουν έκπτωσης 20% αν ξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ενώ αντίθετα θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 10% από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, υποχρέωση καταβολής φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας έχουν όσοι κατά την 1.1.2015 είχαν εγγεγραμμένη ακίνητη ιδιοκτησία στο όνομα τους, ή απέκτησαν ακίνητη ιδιοκτησία με πωλητήριο ή εκχωρητήριο έγγραφο, αλλά δεν ήταν εγγεγραμμένη στο όνομα τους, ή είχαν ακίνητη ιδιοκτησία με συμβόλαιο μίσθωσης κατατεθειμένο στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας και το σύνολο της αγοραίας αξίας αυτής κατά την 1.1.1980, υπερβαίνει το ποσό των €12.500.

Τελευταία ημερομηνία πληρωμής, σύμφωνα με το Τμήμα είναι η 31/12/2015 και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.jccsmart.com.cy, και μέσω Τραπεζών και Συνεργατικών Ιδρυμάτων.

Για πληρωμές μέχρι 01/12/2015 και νοουμένου ότι καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό, παραχωρείται έκπτωση 20% για ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας www.jccsmart.com.cy και για πληρωμές μέσω Τραπεζών και Συνεργατικών Ιδρυμάτων και 17.5% για πληρωμές στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων.

Πληρωμές μετά τις 31/12/2015 γίνονται ΜΟΝΟ στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων και φέρουν χρηματική επιβάρυνση 10% επί του οφειλόμενου φόρου, τόκους και τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Οι Τράπεζες και τα Συνεργατικά Ιδρύματα που προσφέρουν την εν λόγω υπηρεσία είναι τα πιο κάτω, και προτρέπεστε όπως αποταθείτε στο Τραπεζικό Ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεστε:

• Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ
• Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα Λτδ
• Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ
• Alpha Bank Cyprus Ltd
• Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ
• Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ
• USB Bank Plc
• Eurobank Cyprus Ltd
• Cdb bank
• Στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ