powered by

Βραβείο σε app για πρόληψη καρκίνου από ελιές στο δέρμα

Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό στην Κροατία κατέλαβε φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη δημιουργία εφαρμογής για έξυπνα κινητά, μέσω της οποίας είναι δυνατή η παρακολούθηση των ελιών στο δέρμα, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Νίκος Μούζουρας, μαζί με τον Ανδρέα Πογιατζή, φοιτητή στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Startup Boot Camp» που διοργανώθηκε στη Rijeka της Κροατίας, όπου και κέρδισαν την πρώτη θέση παρουσιάζοντας την εφαρμογή "DermaTrack".

Όπως αναφέρεται, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα διαθέτει εργαλεία που εξυπηρετούν την παρακολούθηση και ανάλυση των ελιών πάνω στο δέρμα, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Οι χρήστες, φωτογραφίζοντας μια ελιά, μπορούν να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά της, όπως η συμμετρικότητα, το μέγεθος, το χρώμα, ώστε να προσδιοριστεί το ποσοστό της επικινδυνότητάς της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Game changing προσθήκη στο dream team της Partners Connected Communications-Media director η Μελίνα Τσιγαρίδου
Μηνύματα για πρόοδο, γνώση και ενεργό ρόλο στην κοινωνία κατά τη δεύτερη τελετή αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Η νομική επιστήμη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Από τα δεδομένα στην απόφαση: Η εξέλιξη της επιχειρηματικής νοημοσύνης
Baker Tilly South East Europe: Βασικός πυλώνας της ανθρωποκεντρικής μας προσέγγισης τα People Analytics
Έναρξη εγγραφών για το Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM
Make the most of your mind: Η Innovation Leo Burnett εμβαθύνει στη στρατηγική με workshop από τον Mark Pollard
Δώδεκα χρόνια στρατηγικής προόδου για το οικοσύστημα επενδυτικών ταμείων της Κύπρου
Δημήτρης Σπαρσής: Το ενδιαφέρον, το στοίχημα και ο διττός στόχος του brain gain-Εγχείρημα με καθολική επικέντρωση
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο