Powered by

Ε.Ε.: Στα κράτη-μέλη ανήκει η επίβλεψη ανακλήσεων των VW

Επαφίεται στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβλέψουν τις ανακλήσεις των οχημάτων της Volkswagen, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μία ημέρα αφότου οι αρμόδιες γερμανικές αρχές υποχρέωσαν τηv αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει στην ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη χώρα.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν την εντολή για την ανάκληση των οχημάτων που φέρουν το παράνομο λογισμικό το οποίο παραποιεί τους ελέγχους για την εκπομπή καυσαερίων στα αυτοκίνητα με μηχανές ντίζελ, όμως "δεν μπορούν να εποπτεύσουν αυτήν την ανάκληση παρά μόνο στο γερμανικό έδαφος. Για τον λόγο αυτό οι άλλες χώρες-μέλη θα πρέπει να παρακολουθούν αν η Volkswagen θα ανακαλέσει τα εν λόγω οχήματα στο έδαφός τους", εξήγησε η Κομισιόν.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει πάντως την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να ανακαλέσει συνολικά 8,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλη την Ευρώπη, στις αρχές του 2016. Λίγο νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (KBA) της Γερμανίας διέταξε την ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων οχημάτων, κάτι πρωτοφανές αφού συνήθως οι γερμανικές αρχές επιβλέπουν αυτές τις ανακλήσεις αλλά δεν τις επιβάλουν.

Περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα αναμένεται να ανακληθούν στη Βρετανία και άλλα τόσα στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα έσοδα της Μόσχας από την ενέργεια-Στο κάδρο τράπεζες και στρατιωτική βιομηχανία
Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο