American Hellenic Hull: Νέα ναυτασφαλιστική εταιρεία στην Κύπρο

Το American Club ανακοίνωσε μια στρατηγική επένδυση σε νέα Κυπριακή αφαλιστική εταιρεία, American Hellenic Hull Insurance Company, Ltd (American Hellenic), ως μέρος του συνεχιζόμενου πλάνου παγκόσμιας επέκτασης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η διαχείριση της νέας εταιρείας θα γίνεται από μια έμπειρη ομάδα στελεχών με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στην ασφάλιση πλοίων και μηχανικών τμημάτων πλοίων". Σημειώνεται ότι "η επένδυση αυτή του American Club θα επιτρέψει την περαιτέρω επέκταση στην παγκόσμια ασφάλεια πλοίων & μηχανικών τμημάτων του πλοίου επιτρέποντας έτσι να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ασφάλισης και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες του".

Όπως αναφέρεται, το American Hellenic θα είναι μια Κυπριακή εταιρεία που θα ανταποκρίνεται πλήρως στη εφαρμογή της νέας οδηγίας Solvency II, και θα είναι θυγατρική εταιρεία του American Club. "Η διαχείριση του θα γίνεται από τον Πειραιά, την Κύπρο και τη Νέα Υόρκη, υπό την διαχείριση της Hellenic Hull Management σε συνεργασία με την Shipowners Claims Bureau, Inc., Διαχειριστών του American Club, χρησιμοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία των επαγγελματιών της στη ναυτασφαλιστική αγορά και θα εξυπηρετούνται από ειδικούς στα γραφεία της που θα βρίσκονται σε επτά σημαντικά παγκόσμια κέντρα ναυτιλίας, με την ικανότητά τους να παρέχουν την τεχνογνωσία για την κάθε τοπική αγορά και την εξυπηρέτηση των πελατών της, και να επικοινωνούν σε έντεκα γλώσσες", σημειώνεται.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Club, Arnold Witte, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία αυτής της στρατηγικής επένδυσης, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολόγησε προσεκτικά την αξία αυτής της επιχειρηματικής ευκαιρίας και ψήφισε ομόφωνα υπέρ της υποστήριξης της πρωτοβουλίας του American Hellenic Hull. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην μακραίωνη ιστορία του American Club και μέσα από την αφοσίωση και την εφευρετικότητα των Διαχειριστών καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Club, που προέκυψε από την ιδέα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Άγγελου Κωστάκου, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την επέκταση της σφραγίδας μας στην αγορά, και αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον του American Club. "

Ο Vincent Solarino, Πρόεδρος και COO της Shipowners Claims Bureau, Inc., Διαχειριστών του American Club, δήλωσε επίσης: «Το American Hellenic είναι μια επένδυση για το μέλλον του American Club και είναι ένα περαιτέρω βήμα στην επέκταση και διαφοροποίηση της σειράς των προϊόντων του Club. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου του Club με στόχο να αυξήσει τα έσοδά του, το τονάζ του, να διευρύνει την παρουσία του στην αγορά, βελτιώνοντας παράλληλα την κατάταξή του στο οίκο αξιολόγησης S&P. Αυτό είναι εφικτό επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Διαχειριστές του American Club έχουν τη θέληση, την αποφασιστικότητα να το πραγματοποιήσουν».

Ο Joe Hughes, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Shipowners Claims Bureau, Inc., Διαχειριστών του American Club, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην πρόσφατη ιστορία του American Club. Το όλο σχέδιο προχώρησε και ολοκληρώθηκε υπό τη στενή και ενεργή συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου του American Club. Είμαι βέβαιος ότι το American Hellenic θα είναι μία ισχυρή δύναμη στη διεθνή ασφαλιστική αγορά»

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ