Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΦΩΣ και Deloitte

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Εταιρείας Deloitte την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σκοπός του μνημονίου είναι να ενδυναμώσει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στον τομέα της έρευνας και να προωθήσει περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες με απώτερο στόχο το σχεδιασμό βέλτιστων ενεργειακών πολιτικών για καλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της Κύπρου, με έμφαση στις τεχνολογίες που βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, την από κοινού έρευνα και εκπόνηση μελετών, την υποβολή ερευνητικών προτάσεων κυρίως μέσω των εργαλείων χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποίηση χρηματοδοτημένων έργων, αλλά και την συν-διοργάνωση εκδηλώσεων, εργαστηρίων ή και ημερίδων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό να ενθαρρύνουν το διάλογο, να ευαισθητοποιήσουν και να ενθαρρύνουν την ανταλλαγή γνώσης και πραγματογνωμοσύνης.

Εκ μέρους της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας του ΠΚ υπέγραψε ο Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γεώργιος Η. Γεωργίου, σημειώνοντας ότι «Οι συνέργειες μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για επίτευξη των στόχων σε θέματα ενέργειας».

Από πλευράς της Εταιρείας Deloitte υπέγραψε ο κ. Νίκος Σ. Κυριακίδης, Συνέταιρος-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και Επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας δηλώνοντας ότι «Η παρούσα συμφωνία αναμένεται ότι θα αποδώσει σύντομα αποτελέσματα τα οποία θα προσθέσουν αξία τόσο στις ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και στις γνώσεις, εμπειρίες και πραγματογνωμοσύνη των στελεχών του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte».

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024