Δημητριάδης: Θα διασφαλιστούν οι υπάλληλοι στα ταχυδρομεία

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων διοργάνωσαν εκδήλωση στη Λευκωσία, στην οποία ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης διαβεβαίωσε το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων, “ότι σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από την υπηρεσιακή του κατάσταση, θα υπάρξει πλήρης διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων, όπως αυτές θα συζητηθούν και συμφωνηθούν στα πλαίσια της Τεχνικής Επιτροπής”, που συστάθηκε μετά την ελευθεροποίηση της ταχυδρομικής αγοράς από την 1/1/2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός και Αναπληρωτής Διευθυντής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης κύριοι Bishar Hussein και Pascal Clivaz καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης Ταχυδρομείων (PostEurop) Botond Szebeny, οι οποίοι βρίσκονται στη Κύπρο για το συνέδριο της PostEurop που πραγματοποιείται στη Λεμεσό από σήμερα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2015.

Στους χαιρετισμούς τους ο Υπουργός και ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, αναφέρθηκαν στη σημασία της ημέρας, στους στόχους και στις προοπτικές των Ταχυδρομείων σε συνάφεια και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς και στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αυτονόμηση του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στο νέο ρόλο των Ταχυδρομείων που διαμορφώνεται με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και στον κοινωνικό τους ρόλο, ο οποίος στηρίζει την κοινωνική συνοχή, μέσα από την διασφάλιση της επικοινωνίας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε βράβευση μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης που πήραν τις πρώτες δέκα θέσεις παγκύπρια, σε Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση με θέμα “Περίγραψε μας τον κόσμο μέσα στον οποίο θα ήθελες να μεγαλώσεις”.

Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Δόξια Σεργίδου για τη φιλοτέχνηση γραμματοσήμου με θέμα “Think Green” που πήρε το πρώτο βραβείο στις αρχές του 2015 στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “Europa”, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες το 2016.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ