Αντωνίου: Σφάλμα ο κρατικός χαρακτήρας

Στον κρατικό χαρακτήρα, το ξεπερασμένο μοντέλο λειτουργίας σε πολλά επίπεδα και στις έντονες πολιτικές παρεμβάσεις επικεντρώνει τους σημαντικότερους λόγους αποτυχίας των Κυπριακών Αερογραμμών, Τώνης Αντωνίου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας για ενάμιση –περίπου- χρόνο.

«Είναι αδιανόητο που μετά την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ η εταιρεία παρέμεινε με το ίδιο μοντέλο λειτουργίας. Το κόστος μιας αεροπορικής επικεντρώνεται σε βασικά στοιχεία που αφορούν το κόστος προσωπικού, το κόστος καυσίμων και σε χρεώσεις αεροδρομίων, συντήρησης αεροσκαφών και ενοικιάσεις. Όλα αυτά δεν εξετάστηκαν σοβαρά για να δει κάποιος πότε και πως θα έπρεπε να αλλάξουν» τόνισε στο InBusinessNews ο κ. Αντωνίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως με το άνοιγμα της αγοράς λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε όταν είχαμε χρόνο να κινηθούμε για εντοπισμό επενδυτή ή επενδυτών, προκειμένου να αφεθεί η εταιρεία να λειτουργήσει ως δημόσια και υπό τους νέους κανόνες της ανοικτής αγοράς, του ανταγωνισμού και μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις. «Όλοι έβαζαν τους δικούς τους, το μισθολόγιο για χρόνια διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και κάτω από καθεστώς μονοπωλιακής κατάστασης. Αυτός είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος που οι ΚΑ απέτυχαν. Πώς είναι δυνατόν για χρόνια τα ΔΣ να αποτελούνταν από άτομα χωρίς γνώση και με μοναδικό κριτήριο εισόδου τους στο συμβούλιο την κομματική παρέμβαση;» σημειώνει παράλληλα ο πρώην πρόεδρος των ΚΑ.

Καταληκτικά τόνισε πως: «Είναι άσχημη η σημερινή κατάσταση αλλά πρέπει όλοι να σκεφτούν πόσο και που φταίνε για αυτή την εικόνα».

 

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο