Powered by

Λoϊζίδης: Το κράτος ήταν τροχοπέδη

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κυπριακών Αερογραμμών διαχρονικά ήταν η συμμετοχή του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο. Ένας παράγοντας καθοριστικής φύσεως για πολλούς λόγους» τόνισε στο InBusinessNews, ο πρώην πρόεδρος των ΚΑ, Χάρης Λοϊζίδης.

Παράλληλα, τόνισε: «Το αρνητικό αυτής της συμμετοχής ήταν ότι το κράτος λειτουργούσε ως τροχοπέδη χωρίς ορθά επιχειρηματικά κριτήρια. Ταυτόχρονα, το κράτος ανέκαθεν χρησιμοποιούσε την εταιρεία ως εργαλείο άσκησης πολιτικής».
 
Εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος των ΚΑ σημείωσε ότι: «Το πρόβλημα φάνηκε από το 2004 με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία έπρεπε να λειτουργεί με ανταγωνιστικά πρότυπα και καθαρά εμπορικά κριτήρια, κάτι που εξαιτίας της συμμετοχής του κράτους δεν μπορούσε να γίνει».

Μάλιστα, ο Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε: «Οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν κατά καιρούς εκπονήσει πολλά στρατηγικά σχέδια, όμως δυστυχώς κανένα δεν εφαρμόστηκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Πάντα κολλούσαμε στην υλοποίηση με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην αντέξει στον ανταγωνισμό, να κουβαλά βαρίδια από το παρελθόν όσον αφορά τα εργασιακά και με πολλές λανθασμένες επιλογές να φτάσει στο σημερινό σημείο. Οι πολλές εναλλαγές διοικήσεων δεν άφηναν την εταιρεία να λειτουργήσει πάνω σε μακροπρόθεσμα εμπορικά κριτήρια με ένα μακρόπνοο αξιόπιστο πλάνο στρατηγικής».

 

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort
Lordos Hotels: Αναμένει βελτιωμένα αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο και προχωρά σε καταβολή μερίσματος
Tsokkos Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι και αισθητή μείωση ζημιάς από εργασίες
Wizz Air: Κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά το βράβειο πιο βιώσιμης χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας
SKY express: Πέντε νέοι προορισμοί και παραλαβές δύο νέων αεροσκαφών έως το τέλος του καλοκαιριού
Paphos Hills: Κάθοδος της Brown Hotels στην Κύπρο με το ολοκαίνουργιο τετράστερο ξενοδοχείο (pics)
Παρουσίασε τις πολιτικές της Κύπρου για στήριξη του τουριστικού τομέα και ανέδειξε την κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. ο Κουμής
Aegean: Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2025
Wizz Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς/από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως και 30 Ιουνίου