Powered by

Μarks & Spencer: Χαμηλές πωλήσεις τα Χριστούγεννα

Η βρετανική εταιρεία πωλήσεων λιανικής Μarks & Spencer Group PLC ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/1) ότι οι πωλήσεις της στην βασική περίοδο των Χριστουγέννων υποχώρησαν, κυρίως εξαιτίας της δύσκολης περιόδου στον εκτός ειδών διατροφής τομέα.

«Είχαμε ένα δύσκολο [τρίτο] τρίμηνο στο γενικό εμπόριο, όπου επικράτησαν άκαιρες συνθήκες και μια μη ικανοποιητική απόδοση στο κέντρο διανομής μέσω διαδικτύου» δήλωσε ο Marc Bolland γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Για την περίοδο των 13 εβδομάδων μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, οι πωλήσεις στα τρόφιμα και στα είδη ένδυσης παρουσίασαν συνολική πτώση της τάξης του 1,6%, με τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν μειωθεί κατά 1,1% την ίδια περίοδο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις στο τμήμα γενικών εμπορευμάτων σημείωσαν πτώση κατά 5,8% ενώ οι πωλήσεις στο τμήμα τροφίμων αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1% κατά την ίδια περίοδο.

Η Marks & Spencer επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης και θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου στις 2 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Πιο χαμηλά οι προβλέψεις για την γερμανική οικονομία
Ευρωζώνη: Σε υψηλό 33 μηνών η μεταποίηση τον Μάιο
Κίνα: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για παραβίαση της προσωρινής εμπορικής συμφωνίας-«Θα διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας»
Σειρά προκλήσεων για την τουρκική οικονομία-Οι επισημάνσεις του Scope Ratings
Χρυσός: Στα ύψη η ζήτηση για αποθήκευση του πολύτιμου μετάλλου
Σκοτ Μπέσεντ: Καμία χρεοκοπία για τις ΗΠΑ-Επικοινωνιακή επίθεση ενόψει ορίου χρέους
Θέλουν το λεβ και όχι το ευρώ... Διαμαρτυρία κατά της υιοθέτησης του ενιαίου νομίσματος από την Βουλγαρία
ΗΠΑ: Αυξάνει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50% για να υπερασπίσει την εθνική παραγωγή ο Τραμπ
Τουρκία: Επιβράδυνση στο 1% για την οικονομία παρά τις μειώσεις επιτοκίων
Σ. Μπέσεντ: Σε αδιέξοδο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας