powered by

Ακίνητα: 20% περισσότερες πράξεις το 2014

Κατά 20% αυξημένες ήταν οι πράξεις στα ακίνητα το 2014 σε σχέση με το 2013 σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το κτηματολόγιο.

Η αύξηση 20% που καταγράφηκε το Δεκέμβριο έφερε τον συνολικό αριθμό πωλητήριων εγγράφων για το 2014 να ανέρχεται στις 4527 σε σύγκριση με 3767 το 2013 και 6269 το 2012.

Στη Λευκωσία η αύξηση για το έτος ήταν της τάξης του 6% και οφείλεται κυρίως στις πολύ χαμηλές πράξεις που έγιναν κατά τον Απρίλιο και Μάιο του 2013 οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα άνοδο 97% και 388% τους αντίστοιχους μήνες του 2014. Στην πρωτεύουσα κατατέθηκαν 748 πωλητήρια για το σύνολο του έτους με τον Δεκέμβρη να είναι κατά 35% λιγότερα από τον περσινό και να περιορίζονται στα 53.

Στη Λεμεσό, ο Δεκέμβρης δεν έφερε τις όποιες αλλαγές στα ποσοστά αφού κατατέθηκαν ακριβώς όσα πωλητήρια και πέρσι 127 με αποτέλεσμα το 2014 να κλείσει με 35% (1417) περισσότερα πωλητήρια από το 2013.

Στην επαρχία Λάρνακας κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο 794 πωλητήρια που αναλογούν σε αύξηση 31% σε σχέση με πέρσι. Τον Δεκέμβριο κατατέθηκαν 67 πωλητήρια, 40% περισσότερα από πέρσι.

Συγκριτικά καλός μήνας ήταν ο Δεκέμβρης στην επαρχία Αμμοχώστου αφού κατατέθηκαν 47 πωλητήρια. Ήταν ο καλύτερος μήνας του χρόνου μαζί με τον Μάιο με την επαρχία να κλείνει στα 330 πωλητήρια που αντιστοιχούν σε αύξηση 37%.

Ο Δεκέμβρης επεφύλασσε θετικές εκπλήξεις για την επαρχία Πάφου αφού κατατέθηκαν 160 πωλητήρια έγγραφα, περισσότερα από κάθε άλλο μήνα και κατά 72% περισσότερα από τον αντίστοιχο περσινό. Ο Δεκέμβρης «έσωσε» τη χρονιά για την επαρχία η οποία τελικά έκλεισε με θετικό πρόσημο σε σύγκριση με το 2013 αφού τα 1238 συνολικά πωλητήρια έγγραφα ήταν κατά 6% περισσότερα από πέρσι.

Περισσότερες ήταν και οι πράξεις με αγοραστές αλλοδαπούς αφού συνολικά κατατέθηκαν 1193 πωλητήρια 17.3% περισσότερα από πέρσι. 454 κατατέθηκαν για ακίνητα στην Πάφο, 290 για ακίνητα στη Λεμεσό, 234 για ακίνητα στη Λάρνακα, 125 για την Αμμόχωστο και 90 για τη Λευκωσία.  
   

 

Δειτε Επισης

Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ
Πάει Ολομέλεια η πρόταση για εγκλωβισμένους αγοραστές... Αναμένεται να λύσει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα