Καφές Λαϊκου: Από τους κόκκους στο φλιτζάνι

Άλλοι τον προτιμούν πρωί, άλλοι μεσημέρι, άλλοι απόγευμα… Το θέμα είναι ότι αρέσει σε όλους. Ο λόγος για τον κυπριακό καφέ... 
Το συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Λαϊκού Καφεκοπτείου και κατέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής.
Ο Διευθυντής Εργασιών Λάμπρος Αργυρίδης μάς περιέγραψε τα πέντε στάδια της διαδικασίας. 

«Το πρώτο στάδιο είναι η παραλαβή και αποθήκευση του ωμού καφέ, το δεύτερο η δημιουργία χαρμανιού, το τρίτο στάδιο είναι το καβούρδισμα, το επόμενο αφορά το αλέσμα και το τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία», αναφέρει ο κ. Αργυρίδης.

Ο καφές του Λαϊκού εμφανίστηκε στην αγορά στις 27 Μαΐου 1948, ενώ η πρώτη διανομή καφέ στην Λευκωσία έγινε με ποδήλατο, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου Γιάννος Βαλανίδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαλανίδη, κάθε χρόνο παράγονται 800 τόνοι καφέ, ενώ μέρος αυτού εξάγεται σε χώρες όπως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία. 

Δειτε Επισης

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η πολυπλοκότητα των κυρώσεων και ο κρίσιμος ρόλος των υπευθύνων συμμόρφωσης
Νέα στρατηγική συνεργασία Airway Solutions με Polar Air-«Βήμα ανάπτυξης της γκάμας προϊόντων μας»
«Stop» επιχειρηματιών της Μακαρίου στο άνοιγμα της λεωφόρου για όλα τα οχήματα-«Θα γίνει ανεξέλεγκτο πέρασμα»
Melissa van den Broek: Σε νέα εποχή εποπτείας η Ε.Ε. με την AMLA-Η Αρχή που αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης
Τα ταλέντα της Κύπρου που διαπρέπουν στο εξωτερικό και γιατί τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να επιστρέψουν
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ