Καφές Λαϊκου: Από τους κόκκους στο φλιτζάνι

Άλλοι τον προτιμούν πρωί, άλλοι μεσημέρι, άλλοι απόγευμα… Το θέμα είναι ότι αρέσει σε όλους. Ο λόγος για τον κυπριακό καφέ... 
Το συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Λαϊκού Καφεκοπτείου και κατέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής.
Ο Διευθυντής Εργασιών Λάμπρος Αργυρίδης μάς περιέγραψε τα πέντε στάδια της διαδικασίας. 

«Το πρώτο στάδιο είναι η παραλαβή και αποθήκευση του ωμού καφέ, το δεύτερο η δημιουργία χαρμανιού, το τρίτο στάδιο είναι το καβούρδισμα, το επόμενο αφορά το αλέσμα και το τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία», αναφέρει ο κ. Αργυρίδης.

Ο καφές του Λαϊκού εμφανίστηκε στην αγορά στις 27 Μαΐου 1948, ενώ η πρώτη διανομή καφέ στην Λευκωσία έγινε με ποδήλατο, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου Γιάννος Βαλανίδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαλανίδη, κάθε χρόνο παράγονται 800 τόνοι καφέ, ενώ μέρος αυτού εξάγεται σε χώρες όπως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία. 

Δειτε Επισης

Η παρέμβαση στην άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και οι διμερείς επαφές Παπαναστασίου στην Κοπεγχάγη
Lidl Κύπρου: Αναδεικνύει τη δέσμευσή της στην τοπική ποιότητα μέσα από μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία ΓΑΛΠΟ
Το πλήρως ανακαινισμένο Holland & Barrett στο Metropolis Mall και η καινοτόμα προσθήκη του νέου καταστήματος
Μάριος Αντωνίου: Το ασταθές περιβάλλον, η αγορά που σφύζει εν μέσω εκπτώσεων και οι κατασχέσεις fake labubu
Στην Κοπεγχάγη για τη άτυπη σύνοδο των Υπουργών Ανταγωνιστικότητας ο Γιώργος Παπαναστασίου
Νέα εποχή διασκέδασης στο Mall of Cyprus-Επεκτείνεται σημαντικά το Players Arcade (pics)
Χιλιάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα σε ευρωπαϊκά λιμάνια λόγω των δασμών Τραμπ
Tο FMCG Unit της CTC...Οι εταιρείες που το αποτελούν, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην αγορά και η πορεία εξέλιξης
Παπαέλληνας: Τέσσερις γυναίκες του ομίλου μιλούν για τα brands που εκπροσωπούν-Η δυναμική, το εύρος και η αποστολή
Επαναπιστοποίηση Υπεραγορών Αλφαμέγα και Bean Bar ως Great Place To Work®