Καφές Λαϊκου: Από τους κόκκους στο φλιτζάνι
11:37 - 07 Ιανουαρίου 2015

Άλλοι τον προτιμούν πρωί, άλλοι μεσημέρι, άλλοι απόγευμα… Το θέμα είναι ότι αρέσει σε όλους. Ο λόγος για τον κυπριακό καφέ...
Το συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Λαϊκού Καφεκοπτείου και κατέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής.
Ο Διευθυντής Εργασιών Λάμπρος Αργυρίδης μάς περιέγραψε τα πέντε στάδια της διαδικασίας.
«Το πρώτο στάδιο είναι η παραλαβή και αποθήκευση του ωμού καφέ, το δεύτερο η δημιουργία χαρμανιού, το τρίτο στάδιο είναι το καβούρδισμα, το επόμενο αφορά το αλέσμα και το τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία», αναφέρει ο κ. Αργυρίδης.
Ο καφές του Λαϊκού εμφανίστηκε στην αγορά στις 27 Μαΐου 1948, ενώ η πρώτη διανομή καφέ στην Λευκωσία έγινε με ποδήλατο, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου Γιάννος Βαλανίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Βαλανίδη, κάθε χρόνο παράγονται 800 τόνοι καφέ, ενώ μέρος αυτού εξάγεται σε χώρες όπως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία.