Καφές Λαϊκου: Από τους κόκκους στο φλιτζάνι

Άλλοι τον προτιμούν πρωί, άλλοι μεσημέρι, άλλοι απόγευμα… Το θέμα είναι ότι αρέσει σε όλους. Ο λόγος για τον κυπριακό καφέ... 
Το συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Λαϊκού Καφεκοπτείου και κατέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής.
Ο Διευθυντής Εργασιών Λάμπρος Αργυρίδης μάς περιέγραψε τα πέντε στάδια της διαδικασίας. 

«Το πρώτο στάδιο είναι η παραλαβή και αποθήκευση του ωμού καφέ, το δεύτερο η δημιουργία χαρμανιού, το τρίτο στάδιο είναι το καβούρδισμα, το επόμενο αφορά το αλέσμα και το τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία», αναφέρει ο κ. Αργυρίδης.

Ο καφές του Λαϊκού εμφανίστηκε στην αγορά στις 27 Μαΐου 1948, ενώ η πρώτη διανομή καφέ στην Λευκωσία έγινε με ποδήλατο, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου Γιάννος Βαλανίδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαλανίδη, κάθε χρόνο παράγονται 800 τόνοι καφέ, ενώ μέρος αυτού εξάγεται σε χώρες όπως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία. 

Δειτε Επισης