Η BMW τα βρήκε με τους προμηθευτές της στην Κίνα

Η BMW AG έχει συμφωνήσει να προσφέρει 5,1 δισ. γουάν (820 εκατ. δολάρια) σε επιδοτήσεις στους προμηθευτές της στην Κίνα, ανακοίνωσε ένας όμιλος προμηθευτών, σε μια προσπάθεια να επιλύσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη με τους dealers εν τω μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων αυτοκινήτων.

Οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν στους dealers τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο Song Tao, αναπληρωτής γενικός γραμματέας στην China Automobile Dealers Association. Εκπρόσωπος της BMW επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τους dealers για τις επιδοτήσεις, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες.

«Πολλοί προμηθευτές αυτοκινήτων στην Κίνα είχαν βιώσει πιέσεις και προκλήσεις από την αγορά στο β΄ εξάμηνο του 2014», αναφέρει η BMW σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η εταιρεία και οι προμηθευτές κατέληξαν σε συναίνεση με στόχο να υπερβληθούν από  κοινού οι βραχυπρόθεσμες προκλήσεις.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της BMW και των προμηθευτών της αναφορικά με τους στόχους για τις πωλήσεις φέτος, ένα από τα σημεία για τα οποία διαφωνούσαν τις τελευταίες εβδομάδες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι dealers αυτών, συνεχίζονται ακόμη, τονίζει ο Song.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ορισμένοι dealers της BMW απείλησαν να μην παραλάβουν νέα οχήματα από την BMW, εκτός κι αν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφωνούσε να μειώσει τους στόχους των πωλήσεων και να τους καταβάλει επιδοτήσεις.

Οι προμηθευτές έχουν παραπονεθεί ότι οι στόχοι της BMW για τις πωλήσεις, είναι πολύ υψηλοί δεδομένης της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και μιας εκστρατείας αντιμετώπισης της διαφθοράς από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι dealers της BMW είχαν ζητήσει νωρίτερα μια επιδότηση 6 δισ. γουάν, σύμφωνα με αντίγραφο επιστολής που έστειλαν οι dealers στον επικεφαλής της BMW China, Karsten Engel, και το οποίο ήρθε στην κατοχή της The Wall Street Journal τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος
Εμπορικά ακίνητα: Αυξάνονται τα ενοίκια, υποχωρεί η ύφεση στην Ευρώπη