Powered by

Οι εκποιήσεις στην ατζέντα σύσκεψης στο Προεδρικό

Οι εξελίξεις στο επίμαχο θέμα των εκποιήσεων θα τεθούν στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Χάρης Γεωργιάδης και Σωκράτης Χάσικος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10:00, θα εξεταστεί η κατάσταση και τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναστείλει την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει την πρόθεσή του να αναπέμψει το νόμο.

Η απόφαση της Βουλής να αναστείλει την εφαρμογή της νομοθεσίας είχε ως αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να παραβιάσει μια κρίσιμη προϋπόθεση του μνημονίου, κάτι που είχε ως συνέπεια τη ματαίωση της συνεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους €86 εκατομμυρίων, ενώ οι Βρυξέλλες είχαν διαμηνύσει πως μετά από την απόφαση της Βουλής τίθεται εν αμφιβόλω η κάθοδος του κλιμακίου των δανειστών για την έκτη αξιολόγηση, που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια