Powered by

Μένος Αναστασιάδη κατά πιλότων ΚΑ

Σε προσωπική παρέμβαση κατά των καταγγελιών των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδίδοντας τους ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία και κάνοντας αναφορά σε ποινικούς λιβέλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε σχέση με τις επανειλημμένες κατηγορίες της ηγεσίας της συντεχνίας των πιλότων κατά Υπουργών της Κυβέρνησης για διαπλοκή και στημένες διαδικασίες στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών η Προεδρία επισημαίνει  τα ακόλουθα:

1.       H αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας διασφαλίζεται από τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής η οποία αποτελείται από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, τη Γενική Λογίστρια και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος πολιτικής Αεροπορίας. Διασφαλίζεται επίσης από την καθοριστική εμπλοκή συμβουλευτικού οίκου που η ίδια η εταιρία όρισε.
 
2.       Στη βάση του πιο πάνω, η τριμελής επιτροπή ανέλυσε και επεξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την όλη διαδικασία σε σύσκεψη που ο ίδιος συγκάλεσε, παρόντος και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας αλλά και μέλους της Συντεχνίας των Πιλότων που είχε διοριστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ούτως ώστε αυτοί να τηρούνται ενήμεροι.  
 
 3.       Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή την διεξαγωγή πλήρους έρευνας για την διαδικασία. Στον Γενικό ελεγκτή έχουν ήδη διαβιβαστεί όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί καθώς και τα πρακτικά της εν λόγω Συνεδρίας. Η κυβέρνηση καλεί τη συντεχνία των πιλότων αντί να εκτοξεύει ποινικούς λιβέλους όπως καταθέσει τα όποια στοιχεία διαθέτει στον ίδιο το Γενικό Ελεγκτή.
 
4.       Για την κατάσταση στην οποία η εταιρία αφέθηκε να οδηγηθεί την ευθύνη φέρουν αυτοί που χωρίς καμία διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγούσαν ενισχύσεις που ενδεχόμενα να κριθούν εκ των υστέρων παράνομες, αλλά και αυτοί που δεν εφάρμοσαν ουσιαστικά τα κατά σειρά σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρίας, κάτι που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά της εταιρίας στην οικονομική βιωσιμότητα και στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.  Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και η συντεχνία των πιλότων που αρνείται την όποια μείωση των υψηλών αποδοχών τους, κινώντας μάλιστα και αγωγές κατά του κράτους.  

 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Στο τραπέζι παράλληλη εισαγωγή εταιρείων στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Ινδίας-Η διερευνόμενη ανάπτυξη συνεργασίας
«Η Κύπρος αποτελεί την πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη-Θα εργαστούμε για ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.-Ινδίας»
Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία του ΕΟΑ Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της
Χρ. Αγγελίδης: Να μας εξηγήσει το Υπουργείο Εργασίας, έμεις ό,τι έχουμε συμφωνήσει θα το εφαρμόσουμε ευλαβικά
Επενδυτικές σχέσεις σε άλλη διάσταση...Μεγαλώνει η παρουσία ινδικών εταιρειών, φέρνει και στην Κύπρο το UPI η Eurobank
Ναρέντρα Μόντι: Αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν επιλέξει την Κύπρο ως πύλη στην Ευρώπη, απεριόριστες οι δυνατότητες
Ευγένιος Ευγενίου: Αγκαλιάζεται από τις ινδικές επιχειρήσεις ο ρόλος της Κύπρου ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος