Powered by

Qatar Airways: Συμμετοχή στην ICA

Η Qatar Airways έχει αποκτήσει ένα ποσοστό 1,2 δισ. στερλίνων (1,7 δισ. δολαρίων) στην International Consolidated Airlines Group, ιδιοκτήτρια εταιρεία των British Airways και Iberia.

Η εξαγορά του 9,99% από την αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, θα ενισχύσει τους υφιστάμενους δεσμούς μεταξύ των δύο εταιρειών, μέσω συμφωνιών, όπου πολλαπλές εταιρείες συνεργάζονται πουλώντας εισιτήρια για την ίδια πτήση και ως μέλη τ5ης αεροπορικής συμμαχίας Oneworld, ανακοίνωσε η Qatar Airways.

Η κίνηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, που εξαρτώνται σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας για το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους, έχουν αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από τις ανταγωνιστικές των αναδυόμενων αγορών, κυρίως από τον πλούσιο σε πετρέλαιο Περσικό Κόλπο.

Αεροπορικές  εταιρείες όπως η Qatar Airways, η Emirates Airline και η Eithad Airways, έχουν επενδύσει αρκετά σε αεροπλάνα μακρινών διαδρομών για να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην αγορά ταξιδίου μεταξύ των ΗΠΑ, Ευρώπης και Ασίας. Οι αεροπορικές εταιρείες με έδρα το Κατάρ, είναι επίσης μεγάλοι επενδυτές στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και το real estate.

«Έχοντας ενταχθεί στην συμμαχία Oneworld, έχει νόημα για μας να εργαστούμε από κοινού πιο στενά βραχυπρόθεσμα, και επιδιώκουμε να σφυρηλατήσουμε μια μακροπρόθεσμη σχέση», δήλωσε ο Akbar Al Baker, διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν έχει άμεσα σχέδια για να αυξήσει την συμμετοχή της, αν και θα μπορούσε να το κάνει με την πάροδο του χρόνου. Οι κανόνες της ΕΕ προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως η IAG, πρέπει να παραμείνουν στο σύνολό τους ελεγχόμενες από Ευρωπαίους μετόχους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την Qatar Airways, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, ως μακροπρόθεσμο μέτοχο», δήλωσε ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος της IAG.

Η IAG βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση της ιρλανδικής Aer Lingus έχοντας και την προσοχή της στραμμένη στην ενίσχυση της συμμετοχής στην διατλαντική αγορά.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί