Cosmea Gardens: "Ανθισμένες" δουλειές

Η τεχνολογία έφερε αρκετά καλά. Έφερε εξοικονόμηση σε χρόνο και χρήμα, έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά παρά ποτέ και όπως φαίνεται έφερε και τη νέα γενιά κοντά στη φύση. Ο ιδιοκτήτης του φυτώριου Cosmea Gardens στη Λάρνακα, Κωνσταντίνος Πάτσαλος, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι νεαροί Κύπριοι, χάρη στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ, ψάχνουν, ενημερώνονται και ζητούν συγκεκριμένα καρποφόρα δενδρύλλια και βότανα με θεραπευτικές ιδιότητες.
 
Αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον πατέρα του, ο κ. Πάτσαλος φροντίζει για την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε ως ένα μικρό φυτώριο και σήμερα εξυπηρετεί πελάτες σε όλη την Κύπρο: «Ο πατέρας μου, Γεώργιος Πάτσαλος, δημιούργησε ένα μικρό φυτώριο στην είσοδο της Λάρνακας πριν από 30 χρόνια, παράγοντας λουλούδια για ανθοδέσμες, όπως, τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα. Αργότερα μεταφερθήκαμε δίπλα από τον Πυροσβεστικό σταθμό της πόλης, όπου είναι μέχρι σήμερα η βάση μας».

Ο ίδιος επέστρεψε τα τελευταία 10 χρόνια από τις σπουδές του και αποτελεί ενεργό μέλος της επιχείρησης επί καθημερινής βάσης: «Έχουμε, πλέον, επεκταθεί με δικές μας εισαγωγές προϊόντων, διευρύνοντας την ποικιλία και τις επιλογές που προσφέρουμε στους πελάτες μας, σε ωράριο που τους εξυπηρετεί, καθώς είμαστε ανοικτοί επτά μέρες την εβδομάδα».

Η Cosmea Gardens προσφέρει υπηρεσίες κηποτεχνικής, δημιουργία και συντήρηση κήπων, μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού χώρου - ιδανικά για γραφεία, σπίτια και κέντρα αναψυχής - αλλά και αξιόλογη γκάμα φυτών και δέντρων για εξωτερικούς χώρους, όπως, φοινικοειδή, καρποφόρα, τροπικά και καλλωπιστικά. Η εταιρεία δέχεται παραγγελίες μέσω διαδικτύου και παραδίδει σε όλη την Κύπρο. Τέλος, αναλαμβάνει τη διακόσμηση με άνθη για γάμους, βαφτίσια, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλες διοργανώσεις. 

Σύμφωνα με τον κ. Πάτσαλο, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η επιχείρηση τα πρώτα χρόνια ήταν η αδυναμία εισαγωγής φυτών από άλλες χώρες, καθώς ίσχυαν πολύ αυστηροί κανονισμοί για την αποφυγή ασθενειών και το κόστος ήταν πολύ ψηλό.  

Σήμερα το θέμα αυτό ξεπεράστηκε, όμως ο κλάδος παραμένει δύσκολος και απαιτητικός, όπως και οι καθημερινές πρακτικές του διαδικασίες: «Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί, χρειάζονται νερό και τροφή, άρα και προσωπικό που να τα φροντίζει αδιαλείπτως. Επίσης, οι απαιτήσεις των πελατών μας είναι πολύ ψηλές, καθώς αναζητούν για τους χώρους τους το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνουμε το ρόλο να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που να ανταποκρίνονται τόσο στις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου όσο και σε αυτές των χώρων του κάθε πελάτη, καθώς δεν μπορούν όλα τα φυτά να ευδοκιμούν πάντα και παντού».

Η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς. Εδώ και ένα χρόνο λειτούργησε νέο κατάστημα στη Λάρνακα, το Floral Gallery, που ασχολείται αποκλειστικά με διακοσμήσεις για γάμους, βαφτίσια, πάρτι και όλων των ειδών εταιρικές και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. «Είναι μια επιπλέον υπηρεσία, πιστεύω με μέλλον, την οποία οι πελάτες μας ζητούσαν από καιρό. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους δημιουργήσαμε, μάλιστα, ως εταιρεία και δεύτερη ιστοσελίδα με πληροφορίες και θέματα που αφορούν στις προετοιμασίες που χρειάζονται πριν από κάθε γάμο», πρόσθεσε ο ίδιος.  
Το πελατολόγιο της εταιρείες είναι πλούσιο, καθώς συγκεντρώνει και πολλούς επώνυμους από τον πολιτικό και τον αθλητικό χώρο, αλλά και από τον κόσμο του θεάματος, ενώ μεγάλο ποσοστό της πελατείας είναι ξένοι που διαμένουν στη Λάρνακα.   

Ξένους πελάτες, όμως, έχει και από το εξωτερικό, καθώς με τη δημιουργία του online shop, www.cosmeagardens.com, η εταιρεία - εδώ και τέσσερα χρόνια - δέχεται και παραγγελίες από άλλες χώρες: «Συνάψαμε συνεργασίες με εταιρείες από όλο τον κόσμο και αναλαμβάνουμε την εκτέλεση των παραγγελιών τους σε όλη την Κύπρο. Για παράδειγμα, συχνά απόδημοι Κύπριοι, αλλά και ξένοι πελάτες, παραγγέλλουν λουλούδια για συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα ή για συνεργάτες. Παράλληλα, εκτελούμε παραγγελίες και σε άλλες χώρες μέσω των συνεργατών μας».

Η Cosmea Gardens προσφέρει υπηρεσίες κηποτεχνικής, δημιουργία και συντήρηση κήπων. Εισάγει μεγάλη γκάμα φυτών, επεκτάθηκε στη διακόσμηση εκδηλώσεων, εκτελεί και δέχεται παραγγελίες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ρεπορτάζ από το ΙΝ Βusiness Ιανουαρίου

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών χονδρικού εμπορίου το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Από το «Michel Pharmacy» σε ένα όμιλο ηγέτη... Τα 80 χρόνια ιστορίας της MSJ μέσα από εικόνες (pics)
Υπέγραψε MoU και πάει για μεγάλο deal στην Κίνα η Combijet Manufacturing-Τι δηλώνει ο Βάσος Δημητριάδης
Η Andreotti λανσάρει την καμπάνια «Back Home» με ειδικές προσφορές σε έπιπλα για το φθινόπωρο
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Πάνε Προεδρικό και στο Σπίτι της Ευρώπης με γεωργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι
Μαρία Παναγιώτου: Τα πεπραγμένα και πώς κινείται η Κυβέρνηση για το χαλλλούμι-Οι δύο συν ένας στόχοι
Έκτακτη βοήθεια €350.000 προς μελισσοκόμους αποφάσισε το Υπουργικό-Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά
Νέες προσθήκες στη σειρά Monster Energy Drink: Tο Ultra Golden Pineapple και το Aussie Lemonade
Σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2025