GPS στα λεωφορεία

Με στόχο να αναβαθμίσει και να βελτιώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες,  το Υπουργείο Συγκοινωνιών προχωρεί στην εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής σε όλα τα λεωφορεία, δηλαδή έξυπνων συστημάτων όπως GPS που θα παρέχει πληροφόρηση στο επιβατικό κοινό για τα δρομολόγια και την ώρα άφιξης των λεωφορείων.
 
Η αναθέτουσα αρχή πλέον είναι το ίδιο το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ παλαιότερα την εποπτεία είχε το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ). Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, μέχρι τα τέλη του 2015 θα αρχίσει η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει προβεί σε ανοικτό διαγωνισμό για το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης του στόλου, με εκτιμώμενη αξία τα 7,5 εκ. ευρώ. Οι φάκελοι βρίσκονται στα γραφεία του υπουργείου Συγκοινωνιών, ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των προσφορών.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε όλα τα λεωφορεία, στέλνοντας το στίγμα του λεωφορείου κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κάτι που στη συνέχεια θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την πληροφόρηση του κοινού αναφορικά με την ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων, μέσω ίντερνετ ή μέσω ηλεκτρονικών πινάκων που θα εγκατασταθούν στις στάσεις.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει πληροφόρηση για τα δρομολόγια σε συγκεκριμένες στάσεις.

Στο αυτοματοποιημένο σύστημα θα περιλαμβάνονται επίσης: έκδοση εισιτηρίων και ποιοι οδηγοί εκτελούν ποια δρομολόγια, ώστε να γίνεται πλήρης παρακολούθηση και έλεγχος του κόστους. 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου