Powered by

Αξιολόγησης συνέχεια από την Τρόικα

Συνεχίζονται στο Υπουργείο Οικονομικών, τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔ ΕΠΣΑ) και την Κεντρική Τράπεζα οι συναντήσεις του τεχνικού κλιμακίου της Τρόικας, στο πλαίσιο των ελέγχων της υλοποίησης του μνημονίου.

Το κλιμάκιο των δανειστών θα εξετάσει σε συνεργασία με αξιωματούχους της κυβέρνησης καθ` όλη τη διάρκεια του πρωινού την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τον οδικό χάρτη για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Το απόγευμα οι τεχνοκράτες της Τρόικας αναμένεται να συζητήσουν με εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ, του Τμήματος Φορολογίας και του Υπουργείου Εσωτερικών θέματα που αφορούν το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας και τις καθυστερήσεις που παραμένουν στο θέμα της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι επαφές στη ΓΔ ΕΠΣΑ. Το απόγευμα το κλιμάκιο της Τρόικας θα συναντηθεί στις 16.00 με τη Διεύθυνση του ΚΟΤ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης είπε ότι με την Τρόικα θα συζητήσουν “τους ποσοτικούς στόχους που πρέπει να θέτει ο οργανισμός για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο” αλλά και θέματα που αφορούν “την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του ΚΟΤ ούτως ώστε να είναι πιο ευέλικτος και να μπορεί να ανταποκριθεί στα σύγχρονα δεδομένα και ανάγκες”.

Είπε ακόμη ότι με την Τρόικα θα συζητηθεί επίσης η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου όπου θα μετέχουν ο ΚΟΤ και όλη η τουριστική βιομηχανία το οποίο θα προβαίνει σε εισηγήσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και της ανταγωνιστικότητας.

Ανέφερε επίσης πως θεωρεί ότι “ο Οργανισμός είναι δομημένος πάνω σε ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1970 και άρα ενδείκνυται και θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί ούτως ώστε να μπορέσει να προσφέρει τα μέγιστα στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στην ανάπτυξη της οικονομίας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά άρχισε η βδομάδα στο ΧΑΚ
Λαβύρινθος η ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων-Αναμένουν νομοσχέδια από την Κυβέρνηση στην Βουλή
Ενισχύουν την συνεργασία τους στον τομέα της γεωργίας Κύπρος, Ελλάδα και Μάλτα-Μνημόνιο συναντίληψης
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Υπογράφεται μνημόνιο συναντίληψης για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης με Ελλάδα και Μάλτα
Ενισχύσεις ύψους 3 εκατ.-H νέα προκήρυξη των επενδυτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027
Χριστοδουλίδης για DBRS: Επιβεβαίωση ορθότητας της υπεύθυνης και σοβαρής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης
Αλματώδης η πρόοδος της βιολογικής παραγωγής στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια-Η επιτυχία του εγχειρήματος
Αλέξης Βαφεάδης: Βελτίωση συνδεσιμότητας της Ε.Ε. με γειτονικές χώρες για ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου
Διαβεβαίωση Κεραυνού: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία κατά τρόπο υπεύθυνο και ευέλικτο