Η Barbie «έφαγε» τον CEO της Mattel

Η πτώση στις πωλήσεις της κούκλας Barbie και τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων,  οδήγησε στην απομάκρυνση του CEO της Mattel Bryan Stockton.  

Η  Mattel Inc. ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ο διευθύνων σύμβουλος Bryan Stockton παραιτήθηκε μετά από τρία χρόνια στη θέση αυτή, καθώς η δοκιμαζόμενη εταιρεία παιχνιδιών επίσης δημοσίευσε απογοητευτικά προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

O  Christopher A. Sinclair που έχει υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παιχνιδιών από το 1996, ανέλαβε πρόεδρος και ενδιάμεσος γενικός διευθυντής.

“Η Mattel είναι μια εξαιρετική εταιρεία με μεγάλο μέλλον, αλλά το συμβούλιο πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τη νέα ηγεσία να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της” δήλωσε ο κ. Sinclair.

Ο κ. Sinclair δήλωσε πως η Mattel θα εργαστεί τους επόμενους μήνες προς την κατεύθυνση της αναζωογόνησης των δραστηριοτήτων της και στην “εύρεση της κατάλληλης ηγεσίας για τη Mattel”.

Η αλλαγή στην ηγεσία της εταιρείας ήρθε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών κερδών για το τέταρτο τρίμηνο ύψους 44 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 6% στα 1,99 δισεκατομμύρια δολάρια. Η  Wall Street ανέμενε 88 σεντς ανά μετοχή σε κέρδη και 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, σύμφωνα με το  FactSet.

Η Mattel αντιμετωπίζει δυσκολίες τα τελευταία τρίμηνα καθώς η κούκλα  Barbie είναι πια εκτός μόδας. Οι πωλήσεις της κούκλας έπεσαν κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο, συμβάλλοντας στην κατά 22% πτώση στα κέρδη της και στην κατά 8% πτώση στις πωλήσεις της εταιρείας.

 

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός