Powered by

EasyJet: Αύξηση πωλήσεων και κέρδος από κόστος καυσίμων

Αύξηση 3,8% σημείωσαν οι πωλήσεις της EasyJet το α’ τρίμηνο του έτους, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα ανά επιβάτη αναμένεται να είναι ισχυρότερα των εκτιμήσεων το α’ εξάμηνο καθώς η αεροπορική θα επωφεληθεί από τα χαμηλότερα του προβλεπόμενου κόστη.

Τα συνολικά έσοδα την εξεταζόμενη περίοδο διαμορφώθηκαν σε 931 εκατ. λίρες Αγγλίας, καθιστώντας την εταιρεία τη νούμερο 2 αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι αναμένεται να καταγράψει ζημιές 10-30 εκατ. λιρών εν μέσω της παραδοσιακά πιο αδύναμης χειμερινής περιόδου. Ωστόσο η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ετήσιες προβλέψεις.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα το πρώτο εξάμηνο έως το Μάρτιο αναμένεται να καταγράψει αύξηση 2% στα έσοδα ανά επιβάτη έναντι αρχικής εκτίμησης για διατήρηση στα ίδια επίπεδα ή ήπια πτώση εσόδων την εξεταζόμενη περίοδο.

Για το σύνολο του έτους, τα κόστη καυσίμων της EasyJet θα είναι κατά 90-130 εκατ. ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος μετά την κατάρρευση της τιμής πετρελαίου κατά 50% σε ένα χρόνο. Η αεροπορική, η οποία δεν θα καρπωθεί ολόκληρο το όφελος από την πτώση της τιμής του πετρελαίου καθώςέχει ήδη αντισταθμίσει την θέση της σε μια τέτοια προοπτική, είχε προηγουμένως προβλέψει έξοδα καυσίμων στα 70 εκατ. λίρες.

Η EasyJet πρόσθεσε επίσης πως η πτώση στην τιμή του πετρελαίου θα ωφελήσει τους καταναλωτές της καθώς συμβάλλει στην πτώση της τιμής του εισιτηρίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Φθηνά δέματα τέλος στις ΗΠΑ...Αυξήσεις έως και 50% από Shein, Temu και Alibaba
Ανοικτή η Κίνα σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ μετά τα μηνύματα της Ουάσιγκτον-Πώς αντιδρούν οι αγορές
Πλήγμα στη βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω δασμών Τραμπ-Σε χαμηλό πέντε μηνός ο δείκτης PMI
Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%