Powered by

Βιομηχανική ανάπτυξη όφελος για την General Electric

Η General Electric Co. ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη στο βιομηχανικό κλάδο βοήθησε και πάλι να εμφανίσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ΄  τρίμηνο, καθώς η εταιρεία συνεχίζει ένα πολυετές πρόγραμμα μετατόπισης από την εξάρτηση στα χρηματοοικονομικά κέρδη προς την βιομηχανική ανάπτυξη.

Ο βιομηχανικός κολοσσός είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι τα έσοδα και τα κέρδη στη μονάδα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν έως 5% λόγω της συρρίκνωσης της βιομηχανίας. Στελέχη της GE έχουν προειδοποιήσει ότι ενδεχομένως να ακολουθήσουν επιθετικές περικοπές δαπανών.

Με ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων στο εξωτερικό, η GE είναι επίσης εκτεθειμένη στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ιδίως στο ευρώ.

"Παραμένει η μεταβλητότητα στο περιβάλλον, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε να δούμε ευκαιρίες ανάπτυξης στις υποδομές", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Immelt σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Immelt οδηγεί την GE σε μια μαζική μεταμόρφωση, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν ταιριάζουν με το προφίλ της εταιρείας ως παγκόσμιος βιομηχανικός όμιλος, περιλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των συσκευών και  της καταναλωτικής πίστης και επενδύοντας σε άλλους τομείς που ταιριάζουν – όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η παραγωγή ενέργειας και η προηγμένη παραγωγή.

Η GE είναι στη διαδικασία του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων λιανικής χρηματοδότησης Βόρειας Αμερικής, Synchrony Financial, ένα σημαντικό βήμα στη συρρίκνωση της GE Capital. Την ίδια στιγμή ενισχύει τις βιομηχανικές δραστηριότητας με την εξαγορά των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων της γαλλικής Alstom SA – σε μια συμφωνία ύψους 17 δισ. δολ. η οποία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2015.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου η GE εμφάνισε κέρδη 5,15 δισ. δολ. ή 51 cents ανά μετοχή από 3,21 δισ. δολ. ή 32 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 56 cents ανά μετοχή.
Τα έσοδα σκαρφάλωσαν 4% στα 42 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη ανά μετοχή στα 55 cents με έσοδα 42,16 δισ. δολ.

Οι μετοχές ενισχύονται 0,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές την Παρασκευή. Η δημοσίευση της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων καθυστέρηση καθώς η ιστοσελίδα της εταιρείας φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί