Κηφήνες 10 εκατομμυρίων

 Όλοι µας έχουμε ακούσει και διαβάσει τα χειρότερα πράγματα για τους κηφήνες, μάλιστα έχει ταυτιστεί η έννοια με τον "τεμπέλη" ή "αυτόν που ζει σε βάρος των άλλων".

Στην πραγματικότητα όμως, ο ρόλος των κηφήνων είναι πολύ μεγαλύτερος από τη σύζευξη µόνο µε τη βασίλισσα. Η παρουσία του κηφήνα στο μελίσσι βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και ιδίως στον εμβρυοθάλαμο.

Ωστόσο, το βασίλειο των μελισσών είναι σοφό κι πάνω από το 95% των κηφήνων από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου (όταν ολοκληρωθεί το καθήκον τους) απομακρύνεται από την κυψέλη και δεν τους επιτρέπεται να ξαναμπούν κι έτσι πεθαίνουν.

Στη δικιά μας κοινωνία παρατηρείται το εξής παράδοξο. Κάποιοι (συγκεκριμένα 170) ολοκλήρωσαν το καθήκον τους, έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί και καρπωθεί τα παχουλά εφάπαξ και συντάξεις. Κι όμως επιβαρύνουν το σύνολο.

Όπως παρουσίασε ο «Φιλελεύθερος», 170 εν ενεργεία αξιωματούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καρπώνονται δέκα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, μοιράζονται συνολικά κάθε μήνα ποσό  €750.000 σε συντάξεις- €4.400  κατά μέσο όρο ο καθένας.

Αναντίλεκτα, οι 170 εκτέλεσαν το λειτούργημα τους, δούλεψαν για αυτά τα λεφτά και δεν τα έκλεψαν. Ωστόσο, αφού το χέρι που σε τάισε θέλει να σε ταΐσει κι άλλο, τουλάχιστον μην τρως και από τα δύο χέρια.   
Ας μην φτάσουμε στα άκρα μιμούμενοι το παράδειγμα των μελισσών και να τους διώχνουμε. Θα πρέπει, ωστόσο, να επαναξεταστεί ο νόμος για τους πολυσυνταξιούχους (εφόσον έπεσε η απόφαση στο Ανώτατο) και οι ίδιοι να αρκεστούν με μία επιταγή το μήνα.

Αναμένουμε.

 

 

Δειτε Επισης

Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!