Κηφήνες 10 εκατομμυρίων

 Όλοι µας έχουμε ακούσει και διαβάσει τα χειρότερα πράγματα για τους κηφήνες, μάλιστα έχει ταυτιστεί η έννοια με τον "τεμπέλη" ή "αυτόν που ζει σε βάρος των άλλων".

Στην πραγματικότητα όμως, ο ρόλος των κηφήνων είναι πολύ μεγαλύτερος από τη σύζευξη µόνο µε τη βασίλισσα. Η παρουσία του κηφήνα στο μελίσσι βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και ιδίως στον εμβρυοθάλαμο.

Ωστόσο, το βασίλειο των μελισσών είναι σοφό κι πάνω από το 95% των κηφήνων από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου (όταν ολοκληρωθεί το καθήκον τους) απομακρύνεται από την κυψέλη και δεν τους επιτρέπεται να ξαναμπούν κι έτσι πεθαίνουν.

Στη δικιά μας κοινωνία παρατηρείται το εξής παράδοξο. Κάποιοι (συγκεκριμένα 170) ολοκλήρωσαν το καθήκον τους, έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί και καρπωθεί τα παχουλά εφάπαξ και συντάξεις. Κι όμως επιβαρύνουν το σύνολο.

Όπως παρουσίασε ο «Φιλελεύθερος», 170 εν ενεργεία αξιωματούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, καρπώνονται δέκα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, μοιράζονται συνολικά κάθε μήνα ποσό  €750.000 σε συντάξεις- €4.400  κατά μέσο όρο ο καθένας.

Αναντίλεκτα, οι 170 εκτέλεσαν το λειτούργημα τους, δούλεψαν για αυτά τα λεφτά και δεν τα έκλεψαν. Ωστόσο, αφού το χέρι που σε τάισε θέλει να σε ταΐσει κι άλλο, τουλάχιστον μην τρως και από τα δύο χέρια.   
Ας μην φτάσουμε στα άκρα μιμούμενοι το παράδειγμα των μελισσών και να τους διώχνουμε. Θα πρέπει, ωστόσο, να επαναξεταστεί ο νόμος για τους πολυσυνταξιούχους (εφόσον έπεσε η απόφαση στο Ανώτατο) και οι ίδιοι να αρκεστούν με μία επιταγή το μήνα.

Αναμένουμε.

 

 

Δειτε Επισης

Η απόφαση της ΕΚΤ να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη δεν προκαλεί έκπληξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάτησε «στοπ» στις αναφορές βιωσιμότητας: Πώς πρέπει να το εκλάβουν οι επιχειρήσεις;
Οι δασμοί Τραμπ και η ανάγκη διαφύλαξης των εξαγωγών του χαλλουμιού ΠΟΠ
Η εναλλακτική των ακινήτων στους κλυδωνισμούς των χρηματαγορών λόγω δασμών
Ρυθμισμένο lobbying στην Κύπρο: Μια νέα θεσμική πραγματικότητα
Δασμοί και ανταγωνιστικότητα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
Startups & ΜμΕ στην Κύπρο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και ο ρόλος του κατάλληλου συμβούλου
Μπορούν οι δασμοί του Τραμπ να διασώσουν την αμερικανική οικονομία από το δυσβάσταχτο χρέος;
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης
Μειώνει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης τη σημασία των soft skills;