Powered by

Πωλήθηκε το Αμαθούς Πάφου

Σε ακόμα μία κίνηση απομόχλευσης και συνάμα μείωσης του χρέους του προχώρησε ο Όμιλος Λανίτης. Η εταιρεία του Ομίλου Claridge, ανακοίνωσε πως προχωρά στην πώληση του Amathus Beach Hotel Paphos έναντι 35εκ. ευρώ.
Αγοραστής θα είναι η εταιρεία K.A. Olympic Lagoon Resort Limited η οποία ανήκει κατά 52% στην Kanika Hotels και κατά 48% σε άλλη εταιρεία του Ομίλου Λανίτη, στην Amathus.

H σχετική απόφαση που έλαβε το ΔΣ θα πρέπει να επικυρωθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ποσό των 35εκ. ευρώ περιλήφθηκαν και δύο διαμερίσματα στο έργο Apollo Heights.
Αξίζει να σημειωθεί πως  το ξενοδοχείο μετατρέπεται σε Olympic Lagoon Resort με ανακαίνιση 13.5εκ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στην αξία της πράξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Claridge έχει δανεισμό 32.3εκ. ευρώ από τον οποίο 2εκ. είναι σε καθυστέρηση από τις 31/12/2014 ενώ ποσό 23.5εκ. λήγει στις 31/12/2015.

Η εταιρεία σημειώνει πως προχώρησε στην πράξη επειδή δεν υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές της για αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και λόγω αδυναμίας εξασφάλισης του συνολικού ποσού των 13εκ. ευρώ που χρειάζεται για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.

Το ποσό που θα προέλθει από την πώληση θα χρησιμοποιηθεί για πλήρη εξόφληση του δανεισμού και το καθαρό υπόλοιπο θα διανεμηθεί στους μετόχους της εταιρείας. Σημειώνεται επίσης, πως με την πώληση οι δραστηριότητες της Claridge περιορίζονται στην ιδιοκτησία του 31% στην εταιρεία Leisure Holdings που είναι ιδιοκτήτρια του Amathus Beach Hotel στη Ρόδο και Amathus Elite Suites και στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Amathus Vacation Ownership η οποία είναι ιδιοκτήτρια 27 οικιστικών μονάδων στο έργο Apollo Heights στο Aphrodite Hills.

 

Δειτε Επισης

Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Ryanair: Υπερδιπλασιάστηκαν στα €820 εκατ. τα κέρδη τριμήνου-Ισχυρή η ζήτηση για καλοκαιρινά ταξίδια
Costa Nopia: Έρχεται μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αναπτύξεις στην Ελλάδα από τον Όμιλο Λεπτός
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός Ε.Ε. που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν
Αλίκη Δράκου: Η βιωσιμότητα ως διαχρονική στάση για την Cyta και ο στόχος εξάλειψης της ψηφιακής ανισότητας
Respectco Ltd (Iacovou Group): Ετοιμάζει ξενοδοχείο και οικιστική ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας
Καυτή εβδομάδα για την ξενοδοχειακή βιομηχανία-Το πλάνο του Υπουργείου Εργασίας για αποτροπή της κρίσης
Νίκη Ξενοφώντος: Παραμένει και θα συνεχίσει να είναι ελκυστική δικαιοδοσία για trusts η Κύπρος-Η αυξανόμενη ζήτηση
Υπερβολές από μέρους των συντεχνιών...«Λυπηρή η πρόθεση να πάρουν μέτρα εναντίον ξενοδοχειακών επιχειρήσεων»
Κίνηση υψηλής στρατηγικής για την Aegean το «άνοιγμα» στην Ινδία-«Ο επόμενος αιώνας είναι ο αιώνας της Ασίας»