Από το Σεπτέμβριο ήξερε η Κυβέρνηση για TOTAL

Η απόφαση της TOTAL να εγκαταλείψει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε γεωτρήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι δεν βρήκε γεωτρήσιμα σημεία και αυτό μας το έχει πει υπεύθυνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ανέφερε επίσης ότι αυτό έγινε πολύ πριν προκύψει η ιστορία με το Μπαρμπαρός.

Οπως ανέφερε στους δημοσιογράφους μετά τη συμμετοχή του στη δημόσια διαβούλευση με την Κοινωνία των Πολιτών για την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο, η κυβέρνηση ζήτησε από την TOTAL να συνεχίσει την παρουσία της στην Κύπρο.

“Εμείς την παρακαλέσαμε να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις εάν μπορούμε να βρούμε νομικά επιτρέψιμη άλλη λύση την οποία δέχθηκε ευχαρίστως γιατί εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την ΑΟΖ της Κύπρου αλλά επαναλαμβάνω. Δεν μπορεί να γεννήσει φυσικό αέριο η TOTAL. Αμαν δεν υπάρχει, δεν υπάρχει”.

Πρόσθεσε ότι “εκείνοι που θέλουν να βλέπουν άλλες σκοπιμότητες,  ο κυπριακός λαός αν κρίνει, εμένα πιστεύω και ευσεβάστως λέω σε όσους το κρίνουν ότι είναι πολιτική σκοπιμότητα ότι η φαντασία τους δεν είναι υγιής.”

Δειτε Επισης

Deutsche Bank: Το καλό και το κακό σενάριο για τις τιμές του πετρελαίου
Νέο άλμα για το φυσικό αέριο-Οι ανησυχίες για το Στενό Ορμούζ εκτοξεύουν τις τιμές
Μέση Ανατολή: Η κλιμάκωση της έντασης πυροδοτεί ενεργειακό σοκ-Συναγερμός στην Ε.Ε. για τις τιμές καυσίμων
JP Morgan: Το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει τα 130 δολάρια το βαρέλι λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή
Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Έντονη ανησυχία ΣΑΗ για αλλαγές στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου μετά την επίθεση Ισραήλ κατά Ιράν-Στα 37,51 ευρώ η μεγαβατώρα
Αύξηση 10% στην τιμή του πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Ιράν
Άνοιξαν οι αιτήσεις για εγγραφή εκκαθαριστικών μελών για την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Κ. Κωνσταντή: Εύλογοι οι προβληματισμοί Παπαναστασίου για αγορά ηλεκτρισμού-Υποχρέωση της πολιτείας να παρέμβει